Invictus Games-2025. До збірної України увійшло 35 спортсменів
Категорія
Спорт
Дата публікації

Invictus Games-2025. До збірної України увійшло 35 спортсменів

Invictus Games-2025
Джерело:  Invictus games

Цього року кількість учасників національної збірної Invictus Games збільшили з 25 до 35 осіб.

Головні тези:

  • У 2025 році збірна України візьме участь у Invictus Games у Канаді з 35 спортсменами, що є історичним рекордом.
  • Учасники змагатимуться у звичайних та нових зимових видах спорту, включно з гірськими лижами, сноубордом та біатлоном.
  • Участь у спортивних змаганнях не лише мотивує, а й допомагає підняти патріотичний дух та підтримку військовослужбовців та ветеранів з  України.
  • Українська тенісистка Еліна Світоліна успішно продовжує свій виступ на Вімблдонському турнірі, здолавши німецьку опонентку.

Україна вп’яте візьме участь у Іграх Нескорених

Це будуть перші в історії заходу зимові гібридні Ігри, які пройдуть у канадських містах Ванкувер та Вістлер.

Учасники візьмуть участь у плаванні, веслуванні на тренажерах, волейболі сидячи, баскетболі на кріслах колісних та регбі на кріслах колісних, а також нових зимових видах спорту: гірських лижах, сноуборді, біатлоні, бігових лижах, скелетоні і керлінгу на кріслах колісних.

У 2025 році 35 ветеранів та військовослужбовців, які отримали поранення, травми або захворювання під час виконання службових обов’язків, представлять Україну на Іграх Нескорених (Invictus Games) у Канаді.  

Я дуже радий. Мене переповнюють почуття. Я дуже довго до цього йшов. Я казав, що все одно буду учасником національної збірної. Ми зробимо все, щоб Україна прославилася і в Канаді, і в усьому світі. Щоб усі знали, що ми нація непереможних, — прокоментував результати відбору Віктор Дикий, ветеран Національної гвардії України з Донецької області. 

Цьогоріч кількість учасників національної збірної збільшили з 25 до 35 осіб. Їх відібрали з-поміж 325 учасників всеукраїнських змагань, які тривали у Києві з 31 травня до 2 червня. 

На нашу думку, ці спортивні кемпи мають великий потенціал для того, щоб виходити за межі Invictus Games і бути програмою відновлення для ветеранів, і ми над цим активно працюємо.

Тарас Ковалик

Тарас Ковалик

Керівник ветеранського відділу "Повернись живим!"

Світоліна пробилася в третій раунд Вімблдонського турніру

Українська тенісистка Еліна Світоліна впевнено здолала німкеню Юле Німаєр у другому колі Вімблдона.

У дебюті зустрічі суперниці обмінялися брейками. Далі Світоліна та її німецька опонентка зосередилися на власних подачах. Вирішальний хід у восьмому геймі зробила українка, коли з другої спроби набрала очко на подачі Німаєр.

У другому сеті Світоліна відразу окреслила намір домінувати, оформивши брейк у стартовому геймі. Далі українській тенісистці було достатньо зосередитися на власних подачах. Утім, у сьомому геймі екс-третя ракетка світу взяла ще одну подачу німкені.

У наступному колі Світоліна зустрінеться з туніскою Онс Жабер. Попередньо матч запланований на п'ятницю, 5 липня. Їхні турнірні шляхи раніше перетиналися тричі, а веде в протистоянні українська тенісистка (2:1).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?