Іранський флот отримав небезпечні далекобійні ракети — Reuters
Категорія
Світ
Дата публікації

Іранський флот отримав небезпечні далекобійні ракети — Reuters

Ракета
Джерело:  Reuters

Військово-морський флот Ірану отримав крилаті ракети з дальністю польоту 1000 км, а також розвідувальні гелікоптери.

Що відомо про отримані Іраном ракети

Глава ВМС Ірану Шахрама Ірані зазначив, що крилата ракета Talaeiyeh має дальність польоту понад 1000 км і є "розумною" ракетою, яка може змінювати цілі в середині місії".

Він також додав, що розвідувальні гелікоптери, безпілотники та морські крилаті ракети були серед нових видів озброєння, доданих до арсеналу ВМС. За його словами, "все це обладнання було розроблено і вироблено іранською військовою промисловістю".

Агентство зазначає, що хоча західні військові аналітики стверджують, що Іран іноді перебільшує свої можливості, ракети та безпілотники іранського виробництва є ключовим елементом військової техніки Тегерана.

Атака іранського безпілотника на танкер в Індійському океані

У суботу, 23 грудня, випущений з території Ірану безпілотник атакував танкер CHEM PLUTO під прапором Ліберії в Індійському океані, що перевозив хімікати. На борту спалахнула пожежа, яку оперативно загасили. Обійшлося без жертв.

У Пентагоні підтвердили інцидент і зазначили, що це вже сьома атака Ірану на комерційне судноплавство з 2021 року.

Удар в Індійському океані був нанесений на тлі того, що підтримувані Іраном повстанці-хусити в Ємені за останні чотири тижні здійснили понад 100 нападів на десяток комерційних і торгових суден, що прямували через Червоне море.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?