Ірину Фаріон звільнили з "Львівської політехніки" — документ
Категорія
Україна
Дата публікації

Ірину Фаріон звільнили з "Львівської політехніки" — документ

Оксен Лісовий
Ірина Фаріон

Колишню народну депутатку Ірину Фаріон звільнили з посади професора Національного університету "Львівська політехніка".

Що відомо про звільнення Ірини Фаріон з "Львівської політехніки"

Про факт звільнення повідомив у Фейсбуці міністр освіти та науки Оксен Лісовий.

Позиція міністерства незмінна – людям, які не розділяють цінності гідності та не відчувають поваги до воїнів, немає місця в системі освіти. Сподіваюсь, СБУ у межах відкритого кримінального провадження дасть справедливу оцінку висловам та діям вже колишньої викладачки Львівської політехніки, - написав Лісовий.

Привід – порушення 41 статті Кодексу законів про працю: вчинення працівником, який виконує виховні функції, аморального проступку, не сумісного з продовженням даної роботи.

Що відомо про кримінальне провадження щодо Ірини Фаріон

За матеріалами слідства, в одному зі своїх інтерв'ю народна депутатка України 7-го скликання зазначила, що категорично не сприймає російськомовних військовослужбовців ЗСУ і не може назвати їх українцями. Це викликало хвилю обурення серед українських захисників та в суспільстві загалом.

Крім того, у своїх соцмережах фігурантка опублікувала допис зі скріншотом повідомлення від проукраїнського студента з тимчасово окупованого Криму, в якому були вказані ім’я, прізвище та інші персональні дані відправника.

Це стало підставою його переслідування з боку російських спецслужб.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?