Історична перемога. Збірна України очолила медальний залік Зимових Дефлімпійських ігор
Категорія
Спорт
Дата публікації

Історична перемога. Збірна України очолила медальний залік Зимових Дефлімпійських ігор

Збірна України
Джерело:  Суспільне. Спорт

Україна здобула командну перемогу на Зимових Дефлімпійських іграх. Це сталося вперше в історії.

Україна здобула 19 медалей на Дефлімпійських іграх

Україна вперше в історії стала переможцем медального заліку Зимових Дефлімпійських ігор-2023 .

Про це повідомляє "Суспільне Спорт".

На зимовій Дефлімпіаді-2023 представники України завоювали 19 медалей. З них 10 — золотих, 5 — срібних та 4 — бронзових. Українці випередили Китай (7 золотих медалей), Австрію (6), Польщу (5) та Італію (1).

Це рекордні показники для України на зимових Дефлімпійських іграх, як за кількістю "золота", так і за сумарною кількістю виграних медалей.

Зимова Дефлімпіада проходила у місті Ерзурум (Туреччина).

Україна успішно виступила на змаганнях ветеранів у США

На міжнародні спортивні змагання серед поранених військовослужбовців і ветеранів війни поїхали 30 українців. У перші дні United States Air Force Trials 2024 вони вибороли 20 золотих медалей у різних видах програми.

Українські ветерани змагаються в 11-ти адаптивних видах спорту. Наразі найкраще справи йдуть в плаванні, де вони здобули 26 нагород, зокрема 15 золотих. Ще по одному "золоту" українці вибороли у волейболі сидячи та велоспорті, а ще шість золотих і срібних медалей — у пауерліфтингу.

Спорт — це тяжко, некомфортно, іноді боляче, але кожен крок, постріл, сантиметр, чи кілограм наближає пораненого воїна від "Я не можу" до “Я можу все! — розповіла головна тренерка команди Олена Яновська.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?