ISW змінює свою політику висвітлення війни, щоб не давати підказок Росії
Категорія
Україна
Дата публікації

ISW змінює свою політику висвітлення війни, щоб не давати підказок Росії

ISW змінює свою політику висвітлення війни, щоб не давати підказок Росії
Джерело:  online.ua

Згідно із заявою, зробленою в Інституті вивчення війни, політику висвітлення подій, що відбуваються на полі бою під час російсько-української війни, буде змінено після публікації інформації про те, що Збройні Сили України, ймовірно, перейшли на лівий берег річки Дніпро у Херсонській області.

Джерело: ISW

ISW змінить політику висвітлення подій російсько-української війни

Аналітична інформація про можливий перехід українських захисників на лівий берег річки Дніпро у Херсонській області призвела до того, що військове керівництво почало коментувати цю ситуацію.

Наталія Гуменюк, речник ОК "Південь", зазначила, що умови військової операції вимагають "інформаційної тиші" доти, доки безпеку українських військових не буде забезпечено.

Тому потрібно набратися терпіння і навіть найкращим “студентам” Інституту вивчення війни також, — прокоментувала вона.

Своєю чергою в ISW зауважили, що розуміють стурбованість, яку викликають їхні оцінки та карти у контексті операційної безпеки в Україні.

ISW розповіли про зміни

Декілька експертів зазначили, що оцінка ситуації в ході війни в Україні була спотворена деякими ЗМІ, що не відповідало меті інформаційного висвітлення подій, що відбуваються.

Хоча наша мета справді полягає в тому, щоб уможливити інформоване звітування про війну, надаючи детальне розуміння ситуації на місці, характер і мета наших оцінок полягає в тому, щоб оцінити війну, як вона розгортається, а не надати розуміння українського планування. Виведення прогнозів щодо діяльності України з карт ISW та оцінок, які прямо не пропонують такі прогнози, є недоречним і не відповідає їх призначенню, – наголосили експерти.

Фахівці додали, що намагаються не порушувати оперативну безпеку України та не публікувати інформацію, яка може бути корисною для росіян. Саме тому більшість оцінок ISW формуються на основі заяв російських джерел.

ISW не робитиме жодних прогнозів щодо того, що українські сили можуть або не можуть зробити, не кажучи вже про те, де і коли вони можуть це зробити. Ми будемо особливо обережні, щоб уникати заяв, які можуть бути витлумачені як такі прогнози в найближчі тижні. Просимо журналістів і ЗМІ уникати приписувати такі прогнози нашим повідомленням, якщо ми їх не зробили, – наголосили в ISW.

Експерти також повідомили, що дані їхнього картографування про зміни на фронті є “консервативними та відкладеними”. Тобто, карти про деокупацію чи окупацію нових територій публікують через декілька днів після того, як місцевість звільнили чи захопили.

Тому ми не будемо агресивно коригувати наш контроль над картами місцевості, щоб підтримувати їх у актуальному стані, а радше будемо коригувати їх у міру появи достатньої кількості доказів, щоб про будь-які внесені нами зміни, швидше за все, повідомлялося широко. Так було, наприклад, із контрнаступом у Харкові — повідомлення ЗМІ про наступ українських військ значно випередили зміни нашої карти. ISW прагне допомогти політикам і громадськості якомога точніше зрозуміти, що відбувається в Україні, жодним чином не ставлячи під загрозу здатність України звільнити окуповані території, – резюмували в Інституту вивчення війни.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?