Юнацька збірна України з футболу вийшла в півфінал Євро-2024
Категорія
Спорт
Дата публікації

Юнацька збірна України з футболу вийшла в півфінал Євро-2024

Юнацька збірна України з футболу вийшла в півфінал Євро-2024

Збірна України U-19 здолала однолітків із Італії на фініші групового етапу чемпіонату Європи.

Головні тези:

  • Юнацька збірна України U-19 здобула перемогу над збірною Італії U-19 на Євро-2024.
  • Гра завершилася з рахунком 3:2 на користь України, де голами відзначилися Синчук, Кревсун та Пономаренко.
  • Після перемоги Україна U-19 вийшла в півфінал турніру та гарантувала собі місце на ЧС-2025 серед 20-річних.
  • Матч відзначився важливими моментами та напруженою боротьбою на полі, що спричинило захоплення уболівальників.
  • Українська молодіжна збірна проявила високий рівень гри та визначилася серед найсильніших команд Європи своєї вікової категорії.

Юнацька збірна України в голепаді переграла Італію U-19

Україна — Італія — 3:2

Голи: Синчук, 7, Кревсун, 54, Пономаренко, 75 (пенальті) — Ебоне, 34, Романо, 52

Вилучення: Корраді, 73 (І, друга жовта картка)

У дебюті зустрічі гострішими виглядали атаки італійців. На перших хвилинах Сіа та Ебоне не поцілили в рамку воріт із перспективних позицій, а згодом другий з меж штрафного влучив у голкіпера. Зате українська команда реалізувала першу ж нагоду — Синчук після закидання Гусєва та помилки оборонця майстерно закинув м'яч за комірець воротарю.

До екватору першої половини підопічні Дмитра Михайленка встигли обмінятися моментами з юною зміною "Скуадра Адзурри". Спершу Крапивцов врятував українців після потужного пострілу Сіа, а згодом Пономаренко з рикошетом відправив м'яч над поперечиною. На 34-й хвилині італійці відігралися — Ді Маджо накинув зі штрафного, а Ебоне влучно пробив у ближній кут.

Як пройшов другий тайм

Новий спалах активності припав на старт другого тайму. Італія U-19 повела в рахунку після гарматного пострілу Романо з дистанції під ближню стійку. Однак, "синьо-жовті" відігралися вже за дві хвилини. Це Михавко зіграв у відборі на чужій половині та віддав на Пономаренка, який п'ятою залишив м'яч для Кревсуна — хавбек успішно розстріляв ворота.

Команди продовжили в тому ж темпі. Ось Манніні вирішив перевірити пильність Крапивцова ще однім дальнім ударом, але голкіпер зумів парирувати м'яч. У відповідь Пономаренко в дотик замкнув простріл Синчука — воротар був на місці.

На 73-й хвилині стався ключовий епізод. Маткевич ліворуч у штрафному майданчику прокинув м'яч повз Корраді та змусив того сфолити — пенальті та другий "гірчичник" для італійця. До позначки підійшов Пономаренко та впевнено реалізував одинадцятиметровий, вивівши Україну U-19 вперед!

Фінальні хвилини промайнули на зустрічних курсах, але цифри на табло більше не змінилися. Перемога дозволила команді Михайленка вслід за італійцями вийти в півфінал турніру. Суперник "синьо-жовтих" визначиться у понеділок, а вихід із групи гарантував поїздку на ЧС-2025 серед 20-річних.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?