Із Гази евакуювали ще 160 українців — Зеленський
Категорія
Світ
Дата публікації

Із Гази евакуювали ще 160 українців — Зеленський

Володимир Зеленський
Ізраїль

За минулу добу та ніч із Гази вдалося вивезти 160 українців. Ще евакуйовано 9 громадян Молдови.

Евакуація українців з Гази продовжується

За минулу добу та ніч Україна евакуювала з Гази ще 160 своїх громадян та 9 громадян Молдови, - розповів президент Володимир Зеленський.

Він зазначив, що цього тижня врятовані вже 203 українських громадяни.

Україна виступає за захист життів цивільних і дбає про кожного свого громадянина, хоч би де він був, - констатував президент.

Евакуація українців із Гази

7 жовтня бойовики ХАМАС вторглися на територію Ізраїлю. Після цього ізраїльські військові розпочали свою операцію проти терористів.

В рамках операції Сектор Гази було заблоковано. Усі контрольно-пропускні пункти на кордоні палестинського анклаву припинили роботу. Через це там застрягла велика кількість іноземців, зокрема українці.

Як зазначав посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук, на території Сектору Газа перебували 357 громадян України.

Евакуація першої групи українців відбулася 8 листопада. Тоді вдалося вивезти 43 людей.

Президент Володимир Зеленський повідомив, що Україні вдалося вивезти із Сектору Газа вже понад 80 громадян, які застрягли там через війну Ізраїлю з ХАМАС. Евакуація продовжується.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?