РФ лякає українців у Газі та пропонує свою евакуацію в обмін на інтерв’ю — ГУР
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ лякає українців у Газі та пропонує свою евакуацію в обмін на інтерв’ю — ГУР

ГУР
ХАМАС

У Газі росіяни проводять інформаційну операцію проти українців з метою дискредитації нашої держави.

ГУР виявило інформаційну операцію РФ проти українців

Як зазначається, РФ проводить інформаційну операцію проти українців, які перебувають у Сектор Гази.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України інформує, що росіяни на Близькому Сході реалізовують чергову інформаційну операцію з метою дискредитації нашої держави, - йдеться в повідомленні.

Як зазначили у розвідці, громадяни РФ телефонують українцям, які наразі перебувають у Гази, та поширюють серед них панічні настрої, використовуючи фейкові меседжі, зокрема:

  • "Україна вас кинула";

  • "Порятунку більше не буде";

  • "Росія готова вас евакуювати".

Водночас російські абоненти дають зрозуміти, що в обмін за можливість нібито евакуації із Гази необхідно буде надати інтерв’ю для російського інформаційного агентства. Детальніше про зміст інтерв’ю чи можливі запитання росіяни нічого не кажуть.

Отже, терористична Москва традиційно прагне скористатись загостренням базових потреб людини в умовах збройного конфлікту, аби перейти до наступного етапу кампанії з дискредитації України, а саме - створити відповідні пропагандистські матеріали для подальшої трансляції вигідної агресору брехні, - зазначили в ГУР.

У розвідці закликали співгромадян у Газа повідомляти про всі випадки телефонного шантажу, провокацій та залякування з боку невідомих росіян.

Евакуація українців із Гази

7 жовтня бойовики ХАМАС вторглися на територію Ізраїлю. Після цього ізраїльські військові розпочали свою операцію проти терористів.

В рамках операції Сектор Гази було заблоковано. Усі контрольно-пропускні пункти на кордоні палестинського анклаву припинили роботу. Через це там застрягла велика кількість іноземців, зокрема українці.

Як зазначав посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук, на території Сектор Гази перебували 357 громадян України.

Евакуація першої групи українців відбулася 8 листопада. Тоді вдалося вивезти 43 людей.

Вчора президент Володимир Зеленський повідомив, що Україні вдалося вивезти із Сектор Гази вже понад 80 громадян, які застрягли там через війну Ізраїлю з ХАМАС. Евакуація продовжується.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?