Ізраїль евакуює людей на кордоні з Ліваном
Категорія
Світ
Дата публікації

Ізраїль евакуює людей на кордоні з Ліваном

Ізраїль
Джерело:  The Times of Israel

Ізраїль оголосив евакуацію жителів прикордонних з Ліваном громад.

Ізраїль евакуює людей на кордоні з Ліваном

Національне управління з надзвичайних ситуацій Міністерства оборони та ЦАХАЛ оголошують про реалізацію плану евакуації жителів північного Ізраїлю, які проживають в зоні до 2 кілометрів від ліванського кордону, в гостьові будинки, що фінансуються державою. 

До плану евакуації включено 28 громад, а саме: Гаджар, Дішон, Кфар-Юваль, Марґаліот, Метула, Авівім, Довев, Мааян-Барух, Барам, Манара, Іфтач, Малкія, Місґав-Ам, Йір'он, Дафна, Араб-аль-Арамше, Шломі, Нетуа, Яара, Штула, Матат, Заріт, Шомера, Бецет, Адаміт, Рош-ха-Нікрам, Ханіта і Кфар Гіладі.

Реалізацію плану схвалив міністр оборони країни Йоав Галант. Його реалізовуватимуть голови місцевих муніципалітетів, Міністерство внутрішніх справ та Національне управління з надзвичайних ситуацій.

Ракета влучила в штаб-квартиру ООН в Лівані

Про удар повідомили на тлі збільшення атак уздовж ізраїльсько-ліванського кордону.

Тимчасові сили ООН у Лівані, які покликані підтримувати мир уздовж ізраїльсько-ліванського кордону, заявили, що їх база в Середземному морі була уражена ракетою, але ніхто не постраждав.

Незважаючи на наші зусилля, військова ескалація триває. Ми закликаємо всі залучені сторони припинити вогонь і дозволити нам, як миротворцям, допомогти знайти рішення. Ніхто не хоче бачити більше людей пораненими або вбитими, - заявили в силах ООН.

Сили ООН намагаються визначити, чи була ракета випущена Ізраїлем чи ліванськими бойовиками з Хезболли.

Будь-який напад на ООН може бути воєнним злочином, йдеться в заяві сил ООН.

Нагадаємо, що Хезболла обстрілює північ Ізраїлю з тих пір, як бойовики ХАМАС на півдні Ізраїлю вбили понад 1400 ізраїльтян.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?