Ізраїль заявив про обстріли з території Сирії та Лівану
Категорія
Світ
Дата публікації

Ізраїль заявив про обстріли з території Сирії та Лівану

Ракетна атака по Ізраїлю
Джерело:  online.ua

Ізраїльскі військові заявляють про ракетні атаки з території Сирії та Лівану у відповідь на військові дії ЦАХАЛ проти палестинських терористів ХАМАС з сектора Газа. 

Що відомо про обстріли Ізраїля з території Сирії та Лівану

За інформацією ізраїльских військових, увечері, 10 жовтня, територію Ізраїля було обстріляно зі сторони Сирії.

Початковий звіт - деякий час тому було виявлено кілька пусків з території Сирії по ізраїльській території, частина пусків перетнула ізраїльську територію і, імовірно, впала на відкритій місцевості, - йдеться у повідомленні ізраїльских військових.

Трохи пізніше ізраїльскі військові повідомили, що ведуть артилерійський та мінометний вогонь у напрямку джерела пусків на території Сирії.

За інформацією ізраїльського видання The Times of Israel із посиланням на військових ЦАХАЛ, з території Лівану по північній частині Ізраїлю було випущено 15 ракет.

Армія оборони Ізраїлю повідомляє, що 15 ракет були запущені з Лівану на північ Ізраїлю близько години тому. Чотири снаряди були перехоплені системою протиповітряної оборони "Залізний купол", а решта впали на відкритих територіях, не завдавши шкоди чи поранених, - йдеться у повідомленні видання.

ХАМАС прагне втягнути Сирію і Ліван у війну проти Ізраїля

За словами речниці армії Ізраїля Маши Міхельсон, терористи палестинського угруповання ХАМАС прагнуть втягнути у війну Сирію та Ліван.

Вона зазначила, що ХАМАС з самого початку атаки закликали "Хезболлу", ізраїльських арабів і палестинців в Лівані, Сирії, а також окрузі Юдеї і Самарії допомогти їм. 

Міхельсон підкреслила, що бойовики хочуть знищити Ізраїль як державу і "вбити якомога більше євреїв". Вона сказала, що бойовики частково досягли мети, так як за добу вбили більше євреїв, ніж за будь-який інший день після закінчення Другої світової війни. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?