У штаб-квартиру ООН в Лівані влучила ракета — WSJ
Категорія
Світ
Дата публікації

У штаб-квартиру ООН в Лівані влучила ракета — WSJ

Ліван
Джерело:  The Wall Street Journal

Організація Об’єднаних Націй заявила, що в її штаб-квартиру на півдні Лівану влучила ракета. Ким була випущена ракета поки невідомо.

Ракета влучила в штаб-квартиру ООН в Лівані

Про удар повідомили на тлі збільшення атак уздовж ізраїльсько-ліванського кордону.

Тимчасові сили ООН у Лівані, які покликані підтримувати мир уздовж ізраїльсько-ліванського кордону, заявили, що їх база в Середземному морі була уражена ракетою, але ніхто не постраждав.

Незважаючи на наші зусилля, військова ескалація триває. Ми закликаємо всі залучені сторони припинити вогонь і дозволити нам, як миротворцям, допомогти знайти рішення. Ніхто не хоче бачити більше людей пораненими або вбитими, - заявили в силах ООН.

Сили ООН намагаються визначити, чи була ракета випущена Ізраїлем чи ліванськими бойовиками з Хезболли.

Будь-який напад на ООН може бути воєнним злочином, йдеться в заяві сил ООН.

Нагадаємо, що Хезболла обстрілює північ Ізраїлю з тих пір, як бойовики ХАМАС на півдні Ізраїлю вбили понад 1400 ізраїльтян.

Хезболла тричі за день обстріляла Ізраїль

15 жовтня Хезболла заявила, що тричі атакувала ізраїльські військові пости біля кордону з Ліваном.

Армія оборони Ізраїлю заявила, що з Лівану по Ізраїлю було випущено дев'ять ракет, п'ять з яких були перехоплені.

Атаки збільшилися після того, як міністр закордонних справ Ірану Хосейн Амірабдоллахян заявив, що «ніхто не може гарантувати контроль над ситуацією та запобігти поширенню конфлікту», якщо Ізраїль продовжить свій наступ на сектор Газа.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?