Ізраїль фінансував ХАМАС — Боррель
Категорія
Світ
Дата публікації

Ізраїль фінансував ХАМАС — Боррель

Жозеп Боррель
Джерело:  Reuters

Шеф європейської дипломатії Жозеп Боррель стверджує, що офіційний Тель-Авів фінансував створення палестинського терористичного угруповання ХАМАС, хоча це продовжує заперечувати лідер країни Біньяміну Нетаньягу.

В ЄС звинуватили Ізраїль у фінансування ХАМАС

За словами головного європейського дипломата, ХАМАС фінансувався урядом Ізраїлю, оскільки так офіційний Тель-Авів, мовляв, намагався послабити Палестинську адміністрацію на чолі з ФАТХ.

Про це Жозеп Боррель розповів під час свого виступу в Університеті Вальядоліда в Іспанії, однак він відмовився розкривати деталі.

Представник Євросоюзу переконаний в тому, що єдиним мирним рішенням є створення палестинської держави.

Ми вважаємо, що тільки нав'язане ззовні рішення про дві держави принесе мир, хоча Ізраїль наполягає на негативному варіанті, — сказав Боррель.

Як уже згадувалося раніше, офіційний Тель-Авів публічно критикує різні країни, в тому числі рідну для топдипломата ЄС Іспанію, за те, що вони, за його словами, виявляють симпатію до палестинського терористичного угруповання.

ЄС продовжує боротьбу з ХАМАС на санкційному фронті

Що важливо розуміти, нещодавно Рада Європейського Союзу схвалила режим спеціальних обмежувальних заходів проти терористичних угруповань ХАМАС та "Ісламський джихад у Палестині", що дає можливість вводити санкції на тих, хто надає угрупованню фінансову чи будь-яку іншу підтримку.

Окрім того, вказано, що цього тижня офіційний Брюссель запровадив санкції проти політичного лідера ХАМАС у Газі Ях'ї Сінвара, а ще в грудні — проти ватажка бойового крила ХАМАС Мохаммеда Дейфа і його заступника Марвана.

Попри це, жорстка критика з боку влади Ізраїля на адресу Євросоюзу лунає досі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?