Ізраїль отримує зброю, яку мали відправити Україні — посол
Категорія
Світ
Дата публікації

Ізраїль отримує зброю, яку мали відправити Україні — посол

Ізраїль

Війна між Ізраїлем і ХАМАСом у Секторі Гази вплинула на збройну допомогу західних країн Україні. Крім того, вона шкодить і сприйняттю російсько-української війни.

Ізраїль отримує зброю, яку мали відправити Україні

Таку думку висловив посол України в Туреччині Василь Боднар в інтерв'ю турецьким ЗМІ.

Міжнародні ЗМІ звернули увагу на цей напрямок (війну між Ізраїлем та ХАМАСом, — Ред.), тому є ті, хто вважає, що війна в Україні закінчилася, — заявив дипломат.

Посол зазначив, що зброя, яку планують передати Україні, відправляється до Ізраїлю. А фактором, що впливає на допомогу Україні, є внутрішньополітична динаміка в західних країнах.

Прикладом такої динаміки він назвав майбутні президентські вибори в США, позицію урядів Угорщини та Словаччини, а також блокування українських вантажівок на кордоні в Польщі з боку фермерів.

Крім того, за словами посла, РФ вважає, що воює із Заходом і НАТО, а не з Україною. Підкресливши, що Київ знає про існування різних ідей у західних країнах щодо допомоги Україні, Боднар зазначив, що саме з цієї причини Україна почала нарощувати свої потужності з виробництва зброї.

У центрі уваги війна ХАМАС — Ізраїль: що треба знати

Бойовики ХАМАС 7 жовтня вдерлися в Ізраїль, вбивали людей, брали заручників й захоплювали територію. Повідомлялося, що жертвами атаки стали понад тисяча людей, і сотні осіб стали заручниками. Ізраїльські силовики зачистили свою територію від бойовиків, а потім влада Ізраїлю вирішила провести у Секторі Гази наземну операцію.

США допомагають Ізраїлю боротися з ХАМАСом. Агентство Bloomberg писало, що Штати таємно надсилають ізраїльській стороні більше ракет та боєприпасів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?