Ізраїль повідомляє про різку зміну ситуації у Газі
Категорія
Світ
Дата публікації

Ізраїль повідомляє про різку зміну ситуації у Газі

ЦАХАЛ
Джерело:  The Times of Israel

Як заявив увечері 5 листопада ЦАХАЛ, йому вдалося повністю оточити місто Газа, а також розділити анклав навпіл.

Що просто зараз відбувається в Газі

За словами офіційного речника ЦАХАЛу Даніеля Хагарі та начальника штабу ізраїльської армії Герці Халеві, ситуація дійсно кардинально змінилася.

Хагарі уже підтвердив, що солдати Ізраїля повністю оточили місто Газа і розділили його навпіл.

Окрім того, повідомляється, що війська на чолі з розвідувальним підрозділом бригади "Голані" "досягли берегової лінії і утримують її".

Сьогодні існує північна Газа і південна Газа, - заявив Даніель Хагарі.

Він також продовжує запевняти, що ЦАХАЛ, як і раніше, дозволить цивільному населенню покинути північну частину Гази і поїхати на південь.

офіційно підтвердив очільник штабу ізраїльської армії Герці Халеві, його сили "готові в будь-який момент перейти в наступ на півночі" країни, враховуючи той факт, що вони протягом останнього місяця знаходилися під регулярними ракетними обстрілами з боку ліванської Хезболли.

Ми поставили собі за мету відновити значно кращу ситуацію з безпекою на кордонах, не лише в Секторі Гази, - заявив Халеві під час оцінки в 210-й дивізії на півночі Ізраїлю.

За його словами, ізраїльські сили готові в будь-який момент перейти в наступ на півночі.

Ми розуміємо, що це може статися, і ми довіряємо вам, що оборона тут сильна, - заявив він.

До слова, 5 листопада також зявилася інформація про те, що бойовики ХАМАС використовують лікарні на території Гази у якості командних пунктів для керування бойовими діями.

Про це повідомили представники ЦАХАЛ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?