Ізраїль розробляє план ліквідації лідерів ХАМАС по всьому світу
Категорія
Світ
Дата публікації

Ізраїль розробляє план ліквідації лідерів ХАМАС по всьому світу

ЦАХАЛ
Джерело:  The Times of Israel

Ізраїль планує розпочати полювання на лідерів ХАМАСу по всьому світу після завершення бойових дій на території Сектора Газа.

ЦАХАЛ планує полювати на лідерів ХАМАСу

Прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху наказав шпигунським агентствам розробити план ліквідації лідерів ХАМАСу за межами Сектора Газа, які проживають в Туреччині, Катарі, чи інших країнах.

У 1970-х роках Ізраїль вже розпочинав багаторічну кампанію з ліквідації палестинських терористів, які були причетні до теракту на Олімпійських іграх у Мюнхені.

Дехто закликав Ізраїль негайно ліквідувати лідера ХАМАСу Халеда Мешааля після нападу бойовиків 7 жовтня, втім, якщо це зробити на території Катару чи Туреччини, це могло б ускладнити дипломатичні зусилля зі звільнення заручників. Через це ідея була відкинути.

Зазначається, що Нетаньяху вже натякав на плани ліквідовувати лідерів ХАМАСу по усьому світу під час звернення в листопаді, що викликало гнів серед тих, хто вважає за необхідне тримати такі плани в таємниці.

Війна в Ізраїлі

7 жовтня бойовики ХАМАСу атакували Ізраїль. Під час нападу терористи вбивали й викрадали не лише військових, але й цивільних. Зокрема Ізраїль регулярно обстрілювали з Сектора Газа. Єрусалим, зі свого боку, розпочав операцію проти терористів й наступальну активність на Секторі Газа.

24 листопада між Ізраїлем та ХАМАСом почалось тимчасове перемир'я. Тоді ж сторони домовилися про припинення вогню на чотири дні, однак вирішили продовжити його ще на два дні з умовою, що бойовики звільнять більше заручників.

При цьому Нетаньяху запевнив у тому, що Ізраїль продовжить бойові дії на території Сектору Газа після повернення заручників.

1 грудня ЦАХАЛ підтвердив, що війська ППО збили одну ракету, випущену бойовиками по ізраїльських громадах поблизу Гази. О 7 ранку ізраїльська армія заявила про продовження війни у Газі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?