Ізраїль висунув умову для припинення вогню в Газі
Категорія
Світ
Дата публікації

Ізраїль висунув умову для припинення вогню в Газі

Беньямін Нетаньягу
Джерело:  The Times of Israel

Ізраїльський лідер Беньямін Нетаньягу публічно заявив, що ЦАХАЛ не припинить вогонь в Газі, якщо терористи ХАМАС не відпустять абсолютно усіх заручників, яких вони утримують.

Тель-Авів намагається добитися від ХАМАС звільнення всіх заручників

За словами ізраїльського прем’єра Беньяміна Нетаньягу, який 5 листопада виступив з промовою на військово-повітряній базі, його країна не погодиться на припинення вогню в Газі, якщо терористичне угруповання ХАМАС не звільнить заручників, яких воно утримує.

Наразі невідомо, як терористи відреагували на ультиматум Тель-Авіва.

Приберіть це (припинення вогню - ред.) з лексикону. Ми говоримо це і ворогам, і друзям. Ми будемо продовжувати, доки не переможемо їх; у нас немає альтернативи, — заявив Беньяміна Нетаньягу.

Що просто зараз відбувається в Газі

Уночі 5 листопада офіційно стало відомо про те, що воїнам ЦАХАЛ нарешті вдалося повністю оточити місто Газа, а також розділити анклав навпіл.

Сьогодні існує північна Газа і південна Газа, - заявив речник ізраїльських сил Даніель Хагарі.

Окрім того, повідомляється, що ЦАХАЛ уже готується до наступу й може розпочати його у будь-який момент.

Ми поставили собі за мету відновити значно кращу ситуацію з безпекою на кордонах, не лише в Секторі Гази.

Як США впливають на хід війни

5 листопада також офіційно стало відомо, що очільник Держдепу Ентоні Блінкен вперше після початку війни на Близькому Сході прибув у Палестину, де зустрівся з президентом автономії Махмудом Аббасом.

Аббас під час цієї зустрічі закликав до «негайного припинення руйнівної війни», наголосив на необхідності «швидкого надання гуманітарної допомоги, включно з медичним забезпеченням, їжею, водою, електроенергією та паливом, сектору Гази», та заявив про «геноцид і руйнування, які наш палестинський народ у Газі зазнає від рук ізраїльської військової машини, незважаючи на міжнародне право».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?