Ізраїль запропонував ХАМАС зупинити бойові дії
Категорія
Світ
Дата публікації

Ізраїль запропонував ХАМАС зупинити бойові дії

ЦАХАЛ
Джерело:  Axios

Видання Axios з посиланням на свої джерела повідомляє, що офіційний Тель-Авів через катарських і єгипетських посередників зробив пропозицію ХАМАС, яка передбачає паузу в бойових діях. За попередніми даними, йдеться про щонайменше 2 місяці.

Ізраїль та ХАМАС можуть домовитися про паузу в бойових діях

Журналісти звертають увагу на те, що у пропозиції Тель-Авів не йдеться про припинення війни, однак все-таки пропонується найдовший період припинення вогню з боку Ізраїлю з початку бойових дій.

Згідно з останніми даними, понад 130 заручників все ще утримуються в Газі. Ізраїльська влада продовжує шукати способи їх звільнення з полону терористів.

Військовий кабінет Ізраїлю схвалив 10 днів тому умови нової пропозиції щодо звільнення заручників, які відрізняються від попередніх аспектів угод, відкинутих ХАМАС, і є більш прогресивними, ніж попередні ізраїльські пропозиції.

Станом на сьогодні офіційний Тель-Авів очікує на відповідь від ХАМАС й зберігає “стриманий оптимізм”.

Що конкретно Ізраїль пропонує ХАМАС

Як вдалося дізнатися журналістам, угода передбачає звільнення всіх живих заручників і повернення тіл загиблих заручників у кілька етапів.

На першому етапі будуть звільнені жінки, чоловіки старше 60 років і заручники, які перебувають у критичному стані.Наступні етапи включатимуть звільнення жінок-військовослужбовців, чоловіків віком до 60 років, які не є військовослужбовцями, ізраїльських військовослужбовців-чоловіків, а також повернення тіл загиблих заручників.

За словами анонімних джерел видання, запропонований Ізраїлем загальний період паузи для завершення звільнення всіх заручників на різних етапах може становити до двох місяців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?