Ізраїльська авіація обстріляла швидку у Газі — в ООН відреагували
Категорія
Світ
Дата публікації

Ізраїльська авіація обстріляла швидку у Газі — в ООН відреагували

Ізраїль
Джерело:  Reuters

У п'ятницю, 3 листопада, Ізраїль завдав удару по машині швидкої допомоги у місті Газа, яка могла перевозити бойовиків. В Організації Об'єднаних Націй засудили обстріл медичної евакуації.

Ізраїль з авіації обстріляв машину швидкої допомоги

У ХАМАС заявили, що Ізраїль обстріляв колону машин швидкої допомоги в декількох місцях, зокрема біля воріт лікарні Аль-Шифа і на площі Ансар за кілометр від неї.

Ця машина швидкої допомоги, яка потрапила під обстріл Ізраїлю, була частиною конвою, який покидав лікарню Аль-Шифа, — сказав речник міністерства охорони здоров'я Гази Ашраф аль-Кідра. За його інформацією, 15 людей загинули і ще 50 отримали поранення.

Ізраїль узяв на себе відповідальність за атаку по машині швидкої допомоги.

За даними джерела, 15 людей загинули і ще 50 отримали поранення, повідомляють органи охорони здоров'я, керовані ХАМАСом.

Літак ЦАХАЛу завдав удару по машині швидкої допомоги, яка, як було встановлено силами, використовувалася терористичним осередком ХАМАС у безпосередній близькості від їхньої позиції у зоні бойових дій. Під час удару було вбито кілька бойовиків терористичної організації ХАМАС. У нас є інформація, яка демонструє, що ХАМАС перекидає терористичних агентів і зброю у машинах швидкої допомоги, — йдеться в заяві ЦАХАЛ.

Реакція Організації Об'єднаних Націй

ООН засудила напад Ізраїлю на колону машин швидкої допомоги, що виїжджала з лікарні в Газі.

Я в жаху від повідомлення про напад у Газі на конвой швидкої допомоги біля лікарні Аль-Шифа. Вже майже місяць цивільне населення Гази, в тому числі діти і жінки, перебувають у облозі, їм відмовляють у допомозі, вбивають і бомбардують їхні домівки. Це має припинитися, — написав Антоніу Гутерріш в соцмережі X.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?