Ізраїльські дипломати в ООН прикріпили на одяг жовті зірки — відома причина
Категорія
Світ
Дата публікації

Ізраїльські дипломати в ООН прикріпили на одяг жовті зірки — відома причина

Гілад Ердан
Джерело:  The Times of Israel

Посол Ізраїлю в ООН Гілад Ердан прикріпив до одягу жовту зірку Давида під час виступу у Раді Безпеки. Він пообіцяв носити цей значок, доки члени організації не засудять «звірства» ХАМАС.

Посол Ізраїлю в ООН вдягнув жовту зірку Давида

Дехто з вас нічого не навчився за останні 80 років. Дехто з вас забув, для чого було створено цей орган, – сказав Ердан, засуджуючи Раду Безпеки за «мовчання» щодо атаки бойовиків ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня.

Нагадаємо, що Радбез ООН не ухвалив жодної резолюції після тритижневої війни між Ізраїлем і ХАМАС.

Отже, я вам нагадаю. З цього дня кожного разу, коли ви дивитимеся на мене, ви будете згадувати, що означає мовчати перед обличчям зла, – сказав Ердан.

Після цих слів він прикріпив до свого костюма з жовту зірку з написом «Ніколи знову». Нагадаємо, що жовті зірки євреїв змушували носити нацисти.

Директор Музею Голокосту “Яд Вашем” Дані Даян розкритикував цей трюк, заявивши, що він «ганьбить як жертв Голокосту, так і державу Ізраїль».

РБ ООН не прийняла жодної резолюції щодо атаки ХАМАС

У РБ ООН за три тижні відхилили вже чотири проекти резолюцій щодо конфлікту.

Деякі резолюції були заблоковані Сполученими Штатами, оскільки в них не згадувалося про право Ізраїлю захищатися.

Інший, представлений американцями, був заблокований Росією та Китаєм, оскільки він не містив чіткого заклику до припинення вогню.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?