Ізраїльські військові заявляють про значні успіхи операції в Газі
Категорія
Світ
Дата публікації

Ізраїльські військові заявляють про значні успіхи операції в Газі

Армія Ізраїля
Джерело:  The Times of Israel

Ізраїльські військові вже домоглись значніх успіхів у проведенні військової операції проти бойовиків палестинського терористичного угруповання ХАМАС на території сектора Газа. 

Що відомо про успіхи військових ЦАХАЛа у війні проти ХАМАС

Ми розгортаємо сили у великих масштабах, у глибині Сектора Газа, - зазначив глава Міноборони Ізраїля Йоав Галлант.

Він підкреслив, що ізраїльські військові ведуть жорсткі бої проти терористів ХАМАС у Газі.

При цьому він визнав, що Ізраїль зазнає значних втрат за результатами бойових дій проти ХАМАС.

Ізраїль завдав авіаудару по Сектору Газа і знищив командира батальйону ХАМАСу "Центральна Джабалія" Ібрагіма Біарі, який був одним з організаторів атаки на Ізраїль 7 жовтня.

Військові заявили, що внаслідок удару загинули Біарі та кілька інших терористів, а також обвалилися підземні тунелі ХАМАСу, внаслідок чого було зруйновано кілька прилеглих будівель.

За даними ЦАХАЛу, Біарі був одним із командирів ХАМАСу, відповідальних за те, що 7 жовтня члени елітного підрозділу "Нухби" направили членів терористичного угруповання на вторгнення в Ізраїль.

У ЦАХАЛі заявляють, що авіаудар у Джабалії був частиною "широкомасштабного удару" по бойовиках ХАМАС та інфраструктурі, що належить батальйону "Центральна Джабалія".

За даними ЦАХАЛу, батальйон "Центральна Джабалія" взяв під свій контроль кілька цивільних будівель у цьому районі.

Удар завдав шкоди командуванню і контролю ХАМАСу в цьому районі, а також його здатності спрямовувати воєнні дії проти солдатів ЦАХАЛу, які діють на всій території сектору Газа, - йдеться у заяві ізраїльських військових.

У ній йдеться, що підземна інфраструктура терористів, вбудована під будівлями, що використовуються терористами, також звалилася після удару.

У ЦАХАЛі заявляють, що вони також повторюють свій заклик до жителів цього району перебратися на південь заради своєї безпеки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?