Єменські хусити готуються до війни проти США у Червоному морі — Bloomberg
Категорія
Світ
Дата публікації

Єменські хусити готуються до війни проти США у Червоному морі — Bloomberg

Єменські хусити
Джерело:  Bloomberg

Підтримувані Іраном єменські хусити готуються до тривалого протистояння зі США у Червоному морі, незалежно від того, як буде змінюватись ситуація у війні Ізраїля проти терористів ХАМАС. 

Що відомо про підготовку хуситів до протистояння зі США у Червоному морі

За інформацією журналістів видання із посиланням на власні джерела, хусити зміцнюють власний військовий та оборонний потенціал для продовження атак по кораблях, які проходять важливими торгівельними шляхами у Червоному морі.

Зокрема, за інформацією джерел, єменські терористичні угруповання за підтримки Ірану посилюють захист укриттів, з яких проводяться пуски ракет, а також займаються випробуваннями надводних та підводних дронів.

При цьому Саудівська Аравія, яка межує з Єменом і воює з хуситами більшу частину останнього десятиліття, особливо стурбована тим, що хусити можуть пошкодити основні інтернет-кабелі, що проходять по морському дну.

Журналісти видання зазначають, що наразі не має ніяких свідчень про подобний план в єменських хуситів.

Що відомо про відповідь США на атаки хуситів по кораблях у Червоному морі

17 лютого підрозділи армії США успішно атакували 3 мобільних протикорабельних крилатих ракети, 1 підводний безпілотник, 1 надводний безпілотник бойовиків-хуситів у Ємені.

Сполучені Штати Америки завдали п'ять ударів з метою самооборони в районах Ємену, контрольованих підтримуваними Іраном бойовиками-хуситами.

За даними командування, 17 лютого сили США успішно завдали ударів по:

  • трьох мобільних протикорабельних крилатих ракетах,

  • одному підводному безпілотнику,

  • одному надводному безпілотнику.

Командування США також заявило, що визначило, що ракети та безпілотники становлять безпосередню загрозу для кораблів ВМС США, а також торгових суден в цьому районі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?