ЄС досяг домовленності з країнами Центральної Азії щодо протидії обходу санкцій проти РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄС досяг домовленності з країнами Центральної Азії щодо протидії обходу санкцій проти РФ

Хосе Мануель Альбарес

Казахстан, Киргизстан, Таджикистан, Туркменістан та Узбекистан погодились співпрацювати з ЄС щодо протидії спробам Росії обійти уведені через війну проти України західні санкції. 

Країни Центральної Азії закриють лазівки для Росії щодо обходу санкцій

За інформацією представників пресслужби Ради ЄС за результатами зустрічі із керівниками МЗС Казахстану, Киргизстану, Таджикистану, Туркменістану та Узбекистану, відповідну домовленність щодо протидії обходу антиросійських санкцій було досягнуто.

Зокрема, представники ЄС довели до відома країн Центральної Азії інформацію про 11 пакетів санкцій, які було ухвалено,

В ЄС висловили сподівання на співпрацю з цими країнами у протидії спробам обійти санкційні пакети.

ЄС підкреслив важливість запобігання обходу санкцій, і учасники домовилися продовжувати взаємодію в цьому напрямку, - йдеться у заяві.

Також Євросоюз високо оцінив співпрацю з Казахстаном у боротьбі з обходом санкцій і наголосив на важливості продовження зусиль, спрямованих на припинення реекспорту спільних пріоритетних товарів.

Що відомо про спроби порушення санкцій проти Росії

За інформацією фінського видання Yle, митне відомство країни розпочало більше 660 розслідувань щодо випадків порушення антиросійських санкцій.

Зазначається, що всі випадки порушення були зафіксовані після вторгнення злочинної армії РФ в Україну.

За попередніми даними, понад 60 випадків розслідуються як грубе порушення санкційних правил.

Однак після перевірки дотримання заходів проти РФ було виявлено понад 27 тис перевезень вантажів, перевезення яких може бути заборонено правилами.

Зокрема, останні місяці митниця припинила спроби вивезення в Росію різної високотехнологічної продукції, а також автомобілів і дронів.

Практично всі перевірки, які ми проводимо на східному кордоні, наразі стосуються санкцій, - заявляє керівник відділу митного контролю Самі Ракшит.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?