Німеччина може закуповувати нафту з РФ в обхід санкцій
Категорія
Політика
Дата публікації

Німеччина може закуповувати нафту з РФ в обхід санкцій

Німеччина
Джерело:  online.ua

До Німеччини в обхід санкцій може потрапляти російська нафта з території Казахстану через дочірнє підприємство "Роснефти" Rosneft Deutschland GmbH. 

Що відомо про йомовірні поставки російської нафти до Німеччини

За інформацією журналістів-розслідувачів німецьких телеканалів NDR, WDR і видання Süddeutsche Zeitung, головне митне управління Німеччини на початку вересня наказало митним органам Берліна й Франкфурта-на-Одері без перешкод пропускати партії нафти для Rosneft Deutschland GmbH.

Хоча розпорядження митного регулятора ФРН не є чимось незвичайним, на практиці воно означає, що дочка "Роснефти" в Німеччині може імпортувати сиру нафту без безпосередньої її перевірки на предмет обходу санкцій.

До введення санкцій дочірня компанія напряму отримувала нафту з Росії, а нині, нібито, отримує поставки з Казахстану.

Тому Управління по боротьбі з контрабандою німецької митниці вбачає "високий ризик" того, що за допомогою таких транзакцій можна обійти російські санкції.

До того ж, казахстанське нафтове родовище, з якого нібито перекачується нафта до Німеччини, частково належить російській компанії "Лукойл". А отже, російська держава все одно може заробляти на цих поставках.

Як війна в Ізраїлі впливає на ціни на нафту

На тлі розв’язаного терористами палестинського угруповання ХАМАС конфлікту проти Ізраїлю світови ціни на нафту підскочили вище 91 долара за барель.

У разі загострення конфлікту ціна на нафту може перевищити 100 доларів за барель.

Так, ціни на нафту марки Brent піднялися до 91,2 долара за барель, закріпившись з перебігом торгів на рівні 90,99 долара за барель. Американська нафта West Texas Intermediate ненадовго зросла у ціні до 87,98 і закріпилася на рівні 87,7 долара. Обидві марки чорного золота різко здорожчали після того, як ізраїльські військові попередили понад 1 мільйон людей покинути північну частину Гази, що викликало занепокоєння щодо можливого наземного наступу Ізраїлю. 

Аналітики ANZ Research очікують, що ціни на нафту досягнуть 100 доларів за барель у короткостроковій перспективі через зростання ризику регіональної ескалації. Ні Ізраїль, ні ХАМАС не є значними постачальниками нафти, але ризик для нафтових ринків зросте, якщо "конфлікт розшириться".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?