Нафта різко подорожчала на 2% після ракетного удару по лікарні в Газі — Reuters
Категорія
Економіка
Дата публікації

Нафта різко подорожчала на 2% після ракетного удару по лікарні в Газі — Reuters

Нафта
Джерело:  Reuters

Ціни на нафту зросли 18 жовтня на тлі ескалації напруженості на Близькому Сході.

Що відбувається з ціною на нафту

Ф'ючерси на нафту марки Brent подорожчали на 1,69 долара, або на 1,9%, до 91,59 долара за барель о 03:47 за Гринвічем. Ф'ючерси на нафту West Texas Intermediate (WTI) подорожчали на 1,84 долара, або на 2,1%, до 88,50 долара за барель.

На попередніх торгах обидва бенчмарки подорожчали більш ніж на 2 долари, досягнувши найвищих рівнів за два тижні.

Ринки врахували премії за ризик після того, як 17 жовтня близько 500 палестинців загинули в результаті вибуху в лікарні міста Газа, в якому ізраїльські і палестинські офіційні особи звинуватили один одного.Після цього Йорданія скасувала саміт за участю президента США Джо Байдена, єгипетського і палестинського лідерів, - пише агентство.

Ринки нервують через загрозу наземного наступу Ізраїлю на Газу.

При цьому запаси нафти в США впали приблизно на 4,4 мільйона барелів за тиждень, що закінчився 13 жовтня, згідно з ринковими джерелами Reuters, що посилаються на дані Американського інституту нафти. Це набагато більше, ніж 300 тисяч барелів, які прогнозували аналітики.

З боку попиту економіка Китаю в третьому кварталі зростала швидше, ніж очікувалося, згідно з офіційними даними, що свідчить про те, що нещодавній шквал політичних заходів допомагає підтримувати попереднє відновлення.

Офіційні дані Китаю також показали, що переробка нафти в країні у вересні досягла рекордного добового показника, що на 12% більше, ніж роком раніше, оскільки нафтопереробні заводи збільшили обсяги переробки, щоб задовольнити високий попит на транспортне паливо під час свята "Золотого тижня" і поліпшення виробництва.

Але аналітики висловлюють обережність щодо економічного зростання Китаю, оскільки сектор нерухомості "гальмує".

Удар по лікарні в Секторі Гази

Ввечері 17 жовтня бойовики ХАМАС заявили, що Ізраїль вдарив по лікарні аль-Ахлі Араб у Секторі Газа, де ймовірно загинули сотні людей, водночас армія Ізраїлю ЦАХАЛ повідомляє, що вибух стався через невдалий запуск ракети зі сторони Палестини.

В Армії оборони Ізраїлю заявили, що ракета була випущена не ними, а "Ісламським джихадом" - під час запуску, за їхніми словами, сталася помилка, яка призвела до влучання в лікарню.

МЗС Ізраїлю опублікувало відео з трансляції Al Jazeera, у яку потрапив момент, коли "Ісламський джихад" запустив ракету, яка дала осічку та влучила в лікарню в Газі, убивши сотні людей.

Глава палестинської адміністрації Махмуд Аббас оголосив триденну жалобу по жертвах удару по лікарні. Єгипет слідом за ХАМАС поклав вину за удар по лікарні на Ізраїль.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?