ЄС готує 14-ий пакет санкцій проти Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄС готує 14-ий пакет санкцій проти Росії

European Comission
ЄС

Основна мета цього пакету обмежень Євросоюзу проти країни-агресорки — ліквідувати здатність РФ обходити вже запроваджені санкції.

14-ий пакет санкцій ЄС проти Росії: що відомо

Євросоюз почав роботу над 14-м пакетом санкцій проти Росії, який покликаний зменшити можливості РФ обходити вже запроваджені санкції.

Про це повідомив віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс під час виступу в Європейському парламенті.

Ймовірно, він включатиме великий перелік обмежувальних заходів із сильним акцентом на запобігання обходу [вже запроваджених санкцій] — наприклад, у морському секторі, оскільки Росія продовжує намагатися порушити ліміт цін на експорт нафти.

Валдіс Домбровскіс

Валдіс Домбровскіс

Віце-президент Єврокомісії

За словами Домбровскіса, Єврокомісія також вивчає шляхи протидії обходу санкцій через іноземні дочірні підприємства західних компаній.

Ми продовжимо тиснути на Росію і на тих, хто її підтримує на полі бою, де б вони не були. Ми будемо продовжувати переслідувати наближених до Путіна. І ми продовжимо переслідувати тих, хто допомагає Росії обійти санкції чи поповнити її військовий арсенал.

За словами Домбровскіса, 14-ий пакет санкцій ЄС проти Росії мають ухвалити до кінця весни.

Посли ЄС погодили 13-й пакет санкцій проти РФ

Про це повідомив кореспондент Радіо Свобода Рікард Йозвяк.

Посли ЄС щойно дали зелене світло 13-му пакету санкцій проти Росії. Має бути опубліковано якраз до річниці 24 лютого, — написав він.

За даними джерел Reuters у ЄС, новий пакет охоплює близько 200 юридичних і фізичних осіб, але не містить нових секторальних заходів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?