ЄС вдалося змінити скандальне рішення МВФ щодо Росії
Категорія
Економіка
Дата публікації

ЄС вдалося змінити скандальне рішення МВФ щодо Росії

Крісталіна Георгієва
Джерело:  online.ua

Станом на 18 вересня роботу місії Міжнародного валютного фонду, яка повинна була взяти участь у консультаціях із Росією, відкладено на невизначений термін.

Головні тези:

  • МВФ відклала роботу місії з РФ нібито через “технічну неготовність”, хоча Москва готова все одно її прийняти.
  • Рішення МВФ співпрацювати з Росією викликало обурення у Європейському союзі.
  • Глави Мінфінів Північної Європи, Балтії та Польщі надіслали листа до МВФ щодо змінити рішення фонду.

МВФ наразі відмовився від відновлення контактів з Росією

З офіційною заявою з цього приводу виступив виконавчий директор МВФ від РФ Олексій Можин.

Робота місії МВФ, яка мала брати участь у консультаціях з РФ, відкладена на невизначений термін, — заявив він.

Однак Можин не пояснив, що насправді сталося та чому керівництво фонду раптово змінило своє рішення щодо країни-агресорки.

За словами чиновника, місія відклала роботу у Росії через "технічну неготовність", але Москва все одно готова її прийняти.

Фото: скриншот

Як ЄС боровся з рішення МВФ щодо РФ

Нещодавно глава Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва офіційно підтвердила, що фонд планує взаємодіяти з Росією з економічних питань вперше після повномасштабного вторгнення в Україну.

Це спровокувало хвилю обурення з боку окремих членів Європейського союзу.

Насамперед це рішення жорстко розкритикували Франція, Бельгія і Польща, а також кілька країн Балтії та Північної Європи.

Європейські лідери не приховують, що вони розцінюють це рішення як пропозицію диктатору Путіну щодо економічної допомоги і видимість легітимності, в той час як ЄС і США прагнуть ізолювати Росію.

Представник Литви також заявив під час зустрічі, що перша місія великої міжнародної організації до Росії після повномасштабного вторгнення в лютому 2022 року може бути використана Москвою як пропаганда, щоб показати, що її міжнародна ізоляція послаблюється.

Окрім того, наголошується, що очільники Мінфінів країн Північної Європи та Балтії, а також Польщі надіслали лист Георгієвій, щоб змінити її рішення щодо РФ. Врешті-решт їм вдалося це зробити.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?