ЄС виділить Україні 75 млн євро. Куди спрямують кошти
Категорія
Економіка
Дата публікації

ЄС виділить Україні 75 млн євро. Куди спрямують кошти

Єврокомісія
ЄС

Єврокомісія виділяє перші 75 мільйонів євро гуманітарної допомоги для підтримки людей в Україні, які постраждали від війни.

ЄС виділить кошти на гуманітарні проєкти в Україні

Як зазначається, 75 мільйонів з пакета преедбачені на гуманітарні проєкти із забезпечення даху над головою, питної води, підтримку закладів освіти та охорони здоров’я.

Ще 8 мільйонів євро виділяють на гуманітарні проєкти на території Молдови.

Разом з останнім пакетом загальні обсяги фінансування, виділені Єврокомісією на гуманітарні програми з початку повномасштабної війни, сягають 926 млн євро, з яких 860 млн — на проєкти в Україні і 66 млн — на підтримку українських біженців у Молдові. 

Єврокомісія нагадує, що надавалися також значні обсяги допомоги через Механізм цивільного захисту ЄС за участі багатьох країн-членів, такої допомоги ввезли у матеріальному вигляді понад 140 тисяч тонн. 

Це "швидкі", пожежні машини, ліки, речі для облаштування тимчасового житла, генератори тощо. Для надання такої допомоги залучили у тому числі власні склади Євросоюзу. 

Допомога Україні від США. Конгрес готує "плани Б"

Досі залишається невідомим, чи згодиться достатня кількість республіканців у Палаті представників підтримати проєкт після його схвалення у Сенаті.

Попри це, що важливо розуміти, деякі з них уже публічно тиснуть на спікера Палати Майка Джонсона, вимагаючи схвалення документа.

Нещодавно журналісти також дізналися, що у Конгресі обговорюють мінімум два "плани Б" для схвалення допомоги Україні в обхід спротиву Джонсона.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?