Вступ України до ЄС. Єврокомісія визначила терміни надання умов для перемовин
Категорія
Світ
Дата публікації

Вступ України до ЄС. Єврокомісія визначила терміни надання умов для перемовин

European Comission
Прапори України та ЄС

Для Європейського Союзу прогрес України "є вражаючим", оскільки країна досягає великих результатів в умовах жорстокої війни на виживання нації.

Єврокомісія дає надію Україні

Єврокомісія розраховує протягом найближчих тижнів бути готовою надати рамкові умови для переговорів про вступ України в Європейський союз.

Про це на брифінгу заявила спікерка Єврокомісії Ана Пісонеро.

Я не можу бути більш конкретною у питанні часових рамок щодо підготовки рамкових умов, але робота з підготовки переговорних рамок просувається. Є підстави вважати, що ми повинні бути готові представити їх країнам-членам протягом наступних тижнів, ми сподіваємося.

А.Пісонеро

А.Пісонеро

Спікерка Єврокомісії

Спікер також прокоментувала заяви окремих політиків про те, що для України нібито є особливі умови та преференції на шляху до членства в Євросоюзі.

Очевидно, що немає жодних скорочень у процесі розширення. Цей процес заснований на досягненнях. Ми маємо дуже чіткі дані в нашій доповіді про те, що було зроблено Україною, щоб досягти сучасного стану.

За її словами, для Євросоюзу прогрес України "є вражаючим", оскільки країна досягає таких результатів в умовах війни.

Пісонеро зазначила, що українці зберігають працездатність парламенту та продовжують впроваджувати реформи.

Переговори щодо вступу України в ЄС

У грудні лідери країн-членів Євросоюзу під час саміту схвалили початок переговорів щодо вступу України до блоку.

Це сталося, незважаючи на погрози Угорщини заблокувати таке рішення – прем'єр Віктор Орбан просто відмовився брати участь у голосуванні щодо вступних переговорів.

Фактично переговори про вступ України до ЄС поки не розпочалися. Як розповіла нещодавно посол Євросоюзу в Україні Катаріна Матернова, переговори можуть стартувати навесні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?