ЄС хоче прискорити початок переговорів щодо вступу України
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄС хоче прискорити початок переговорів щодо вступу України

Прапори України та ЄС
Джерело:  Politico

ЄС прагне почати переговори з Україною щодо вступу до 1 липня, коли Угорщина отримає головування у Раді ЄС. 

Що відомо про прагнення ЄС уникнути блокування Угорщиною переговорів з Україною про вступ

Наразі Бельгія, яка головує у Раді ЄС, прагне щоб переговори стосовно членства України розпочалися на Раді зі спільних питань, зустрічі міністрів у справах ЄС, 25 червня.

Хоча в останній доповіді Комісії по Україні були відзначені деякі реформи, які Києву ще належить провести до початку переговорів, чиновники кажуть, що Україна вже зробила більшу частину домашньої роботи. Це включає в себе реформи щодо захисту етнічних і мовних меншин, як рекомендувала Венеційська комісія, — йдеться у матеріалі видання.

ЄС не хоче чекати нового звіту для підтвердження прогресу України, побоюючись, що комісар з питань розширення, угорець Олівер Варгеї, може затягнути процес.

Що відомо про план початку переговорів з Україною щодо вступу в ЄС

29 травня представники 27 урядів ЄС обговорюють рамковий проект переговорів про приєднання України та Молдови до Євросоюзу.

Однак дипломати не очікують укладення угоди сьогодні, з огляду на те, скільки складних технічних питань належить вирішити.

Ідея полягає в тому, щоб почати обговорення на рівні послів таких делікатних питань, як права меншин, які є ключовими для Угорщини, щоб досягти угоди найближчими тижнями. Дипломати ЄС сподіваються, що Будапешт вдасться переконати вирішити це питання до того, як Угорщина прийме головування в Раді 1 липня, — пояснюють автори матеріалу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?