Євробачення-2024. Організатори оголосили про три зміни в правилах конкурсу
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Євробачення-2024. Організатори оголосили про три зміни в правилах конкурсу

Євробачення
Джерело:  Євробачення

Шведський суспільний мовник SVT, який цього року є організатором "Євробачення-2024", оголосив про три зміни у правилах конкурсу, що відбудеться в Мальме.

Нові правила на Євробаченні

Артисти з країн «Великої п’ятірки» — Франції, Німеччини, Італії, Іспанії та Великої Британії — і країни-господарки Швеції — вперше будуть вживу виступати під час півфіналів.

До цього вони виступали лише в грандфіналі, куди потрапляють автоматично, як засновниці конкурсу.

У минулі роки під час півфіналів відтворювався лише короткий ролик кожної з їхніх репетицій. Тепер три додаткові виступи в кожному з півфіналів будуть проходити в перервах між виходом на сцену інших виконавців.

У першому півфіналі 7 травня виступлять Німеччина, Швеція, Велика Британія. У другому 9 травня — Франція, Італія, Іспанія.

Іншим нововведенням є збільшення часу для глядацького голосування.

11 травня голосування розпочнеться безпосередньо перед виконанням першої пісні. Глядачі вдома зможуть віддавати свої голоси під час виконання пісень, а не чекати, доки всі учасники виступлять.

Третім нововведенням є те, шанувальники в країнах, які не беруть участь у конкурсі, тепер матимуть майже 24 години, щоб проголосувати за свої улюблені пісні перед початком кожного з живих шоу.

Онлайн-голосування для решти світу розпочнеться одразу після завершення другої генеральної репетиції для кожного півфіналу та великого фіналу попереднього вечора та триватиме до початку живих шоу.

Коли пройде Євробачення

Перший і другий півфінали 68-й пісенного конкурсу заплановані на 7 та 9 травня, грандфінал — на 11 травня.

Україна виступатиме у першій половині першого півфіналу. Дует alyona alyona & Jerry Heil виступить з піснею Teresa & Maria.

У додатку Дія за них проголосувало 1 167 176 українців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?