Єврокомісія обіцяє фінансову допомогу Україні у розмірі 6 млрд євро. Відома дата
Категорія
Економіка
Дата публікації

Єврокомісія обіцяє фінансову допомогу Україні у розмірі 6 млрд євро. Відома дата

ЄС
Джерело:  Укрінформ

Україна вже у березні отримає фінансову допомогу від Євросоюзу у розмірі 4,5 млрд євро, а у квітні – ще 1,5 млрд євро. Гроші надають у рамках програми Ukraine Facility.

ЄС виділив Україні нові фінансові транші

В України вже незабаром прийдуть кошти Євросоюзу.

Про це повідомив віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс на пресконференції з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем.

Перший транш цієї допомоги у розмірі 4,5 млрд євро надійде вже у березні, а незабаром за ним, у квітні, надійде 1,5 млрд євро.

Валдіс Домбровскіс

Валдіс Домбровскіс

Віце-президент Єврокомісії

Він розповів, що в Євросоюзі остаточно допрацьовують механізм Ukraine Facility, у рамках якого Україні пообіцяли надати 50 млрд євро до 2027 року.

50 млрд євро для України: що відомо

У лютому під час спеціального саміту лідери країн Євросоюзу схвалили ініціативу надати Україні 50 млрд євро фіндопомоги до 2027 року.

Гроші надаватимуть у рамках Ukraine Facility. Програма також передбачає, що Україна має виконувати умови для передачі коштів.

Нещодавно Рада Євросоюзу остаточно схвалила ініціативу Ukraine Facility.

Лише у 2024 році Україні планують передати 16 млрд євро.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?