Кабмін призначив нового голову НАЗК
Категорія
Україна
Дата публікації

Кабмін призначив нового голову НАЗК

Кабмін

Кабінет міністрів України офіційно призначив Віктора Павлущика новим головою Національного агентства з питань запобігання корупції.

Новим головою НАЗК став Віктор Павлущик

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

25 лютого Комісія з відбору на посаду голови НАЗК шістьма голосами обрала Віктора Павлущика. Комісія визначила, що Павлущик має найкращі професійний досвід, знання і якості для голови НАЗК, а також відповідає критеріям компетентності та доброчесності.

До конкурсу на голову НАЗК допустили 51 кандидата. З них за результатами тестування на загальні здібності 24 кандидати брали участь у другому етапі конкурсу — вони проходили співбесіди на доброчесність. До фінальних співбесід пройшли 10 кандидатів.

За даними організації Transparency International Ukraine, головними своїми першочерговими завданнями Павлущик бачить аналіз виконання рекомендацій аудиту і рекомендацій Єврокомісії, зменшення бюрократії в НАЗК, його цифровізацію, а також унормування роботи агентства.

Також уряд погодив призначення:

  • Харлова Олександра Олександровича першим заступником голови Одеської обласної державної адміністрації;

  • Кохана Олександра Сергійовича заступником голови Рівненської обласної державної адміністрації;

  • Терещенка Олександра Сергійовича заступником голови Рівненської обласної державної адміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.

Крім того, виконання обов’язків Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій тимчасово поклали на Даника Андрія Миколайовича.

Що відомо про Віктора Павлущика

В автобіографії Павлущика, яку він подавав на конкурс, зазначається, що він закінчив Національну академію Служби безпеки України за спеціальністю «Правознавство». Також отримав освіту в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка за спеціальністю «Міжнародний бізнес».

З 2008 до 2015 року Павлущик проходив службу в органах СБУ на оперативних і керівних посадах. Після цього почав працювати детективом у НАБУ. З листопада 2017 року став старшим детективом — керівником відділу детективів НАБУ.

Цей відділ займається виявленням і розслідуванням кримінальних корупційних правопорушень, які вчиняють представники судової влади та прокурори.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?