Кабмін прокоментував ймовірність віялових відключень світла в Україні
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кабмін прокоментував ймовірність віялових відключень світла в Україні

Кабмін прокоментував ймовірність віялових відключень світла в Україні
Джерело:  online.ua

Український уряд не отримував доручення від Ради національної безпеки і оборони щодо розробки графіку віялових відключень електроенергії в Україні. За словами очільника Кабінету міністрів Дениса Шмигаля, ці чутки, які активно ширяться мережею, не відповідають дійсності.

Джерело: Верховна Рада

Уряд спростував чутки про віялові відключення електроенергії в Україні

"Жодних доручень Ради національної безпеки та оборони України щодо розробки будь-яких графіків віялових відключень електроенергії, звісно, не було. Їх немає", – заявив Денис Шмигаль під час години запитань до уряду.

Як уже згадувалося раніше, нещодавно у мережі активно обговорювали чутки про те, що РНБО може скликати термінове засідання, під час якого мають намір обговорити питання віялових відключень, а також розроблять необхідний план дій.

Що важливо розуміти, віялові відключення - це почергові або погрупові від'єднання споживачів від електромережі задля обмеження навантаження на енергосистему, що сприяє частотному розвантаженню енергосистеми.

Чому з'явилися чутки про віялові відключення

Чутки про віялові відключення світла в Україні почали ширитися через щоденне зменшенням запасів вугілля на складах ТЕС. Так, згідно з графіком накопичення вугілля, який затвердило Міненерго, кількість вугілля менша від планової приблизно в 4 рази. Саме цей фактор міг стати причиною віялових відключень.

"Станом на 1 листопада 2021 року запаси вугілля на складах ТЕС становлять 542,8 тисячі тонн, що на 6,96% менше у порівнянні із запасами на 25 жовтня. В Укренерго також заявляли про погіршення ситуації із накопиченням вугілля. На початку жовтня теплоелектростанції мали у 3,6 раза менше вугілля, аніж передбачено у графіку", - йдеться в повідомленні.

Не можна також не згадати про те, що Міненерго у серпні збільшило планові показники накопичення вугілля до 3 мільйонів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?