Кабмін спрямував 2,5 млрд грн на облаштування укриттів у школах
Категорія
Україна
Дата публікації

Кабмін спрямував 2,5 млрд грн на облаштування укриттів у школах

Денис Шмигаль
Укриття

Загалом укриттями забезпечено 10,5 тисяч шкіл. У понад 5 тисячах навчальних закладів є умови для організації навчання в сховищах.

Головні тези:

  • Кабінет міністрів розподілив кошти на 50 проєктів з облаштування шкіл, забезпечивши понад 5 тисяч навчальних закладів укриттями з необхідними умовами.
  • Важливим кроком є закупівля 500 шкільних автобусів для підвозу дітей до шкіл з укриттями у безпечних громадах.
  • Уряд планує створити безпечні умови для очного навчання близько 300 тисяч учнів до кінця 2024 року.
  • Україна разом із партнерами працює над забезпеченням дітей і вчителів девайсами для навчання.

2,5 млрд грн розподілено на 50 проєктів облаштування українських шкіл

Цього року уряд виділив 2,5 млрд грн на створення безпечних умов у школах країни. Про це в четвер, 27 червня, під час наради з головами ОВА щодо завершення навчального року й підготовки до наступного повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Уже розподілено кошти на 50 проєктів. Загалом укриттями забезпечено 10,5 тисяч шкіл. У понад 5 тисячах є умови для організації навчання в сховищах.

Денис Шмигаль

Денис Шмигаль

Прем'єр-міністр України

Шмигаль додав, що в закладах освіти нині є понад 12 тисяч генераторів.

На кінець навчального року приблизно 50% шкіл могли забезпечити освітній процес завдяки альтернативним джерелам живлення, — уточнив прем'єр-міністр.

Кабмін виділив 1 млрд грн на закупівлю шкільних автобусів

На гроші, які розподілили між областями, до початку цього навчального року закуплять 500 автобусів, щоб підвозити дітей до шкіл з укриттями у більш безпечних громадах.

Про це повідомив віцепрем'єр з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій — міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Наша ціль у 2024 році — створити безпечні умови для очного навчання близько 300 тисяч учнів. Працюємо над цим комплексно — укриття й автобуси. Доступ дітей до очного навчання є ключовою передумовою якісних змін в освіті

Михайло Федоров

Михайло Федоров

Міністр цифрової трансформації України

Він також зазначив, що Україна разом із партнерами працює над тим, щоб забезпечити дітей і вчителів девайсами для навчання. Зокрема з початку повномасштабного вторгнення вчителі вже отримали майже 98 тисяч гаджетів, а діти — понад 128 тисяч.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?