Кабмін вирішив призупинити державне регулювання цін на пальне
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кабмін вирішив призупинити державне регулювання цін на пальне

Кабмін вирішив призупинити державне регулювання цін на пальне
Джерело:  online.ua

17 травня стало відомо, що уряд України домовився з операторами ринку про призупинення державного регулювання цін на пальне з метою якнайшвидшого вирішення ситуації з дефіцитом, який виник на тлі початку війни РФ проти України. З такою заявою виступила перша віцепрем’єр-міністр – міністерка економіки України Юлія Свириденко.

Джерело: телемарафон "Єдині новини"

Уряд призупиняє державне регулювання цін на пальне

У нас працює оперативний штаб при Кабінеті Міністрів, який об’єднує кілька міністерств та відомств. Сьогодні ми мали доволі тривалу дискусію з операторами ринку. І за результатами засідання була прийнята домовленість про те, що ми з боку держави призупиняємо цінове регулювання задля того, щоб оператори ринку мали можливість наситити ринок необхідним ресурсом, - зазначила Юлія Свириденко.

.На її переконання, це рішення Кабінету міністрів України вплине на граничні ціни пального. Згідно з прогнозами міністерки, літр дизелю вартуватиме не дорожче 58 гривень, а бензину – 52.

Як тільки ми відчуємо, що оператори ринку зловживають становищем, ми будемо впроваджувати щодо них санкції. Ми будемо моніторити ситуацію щодобово та не дамо, щоб нас з вами ошукали, - наголосила представниця КМУ.

Не можна також не згадати про те, що нещодавно влада ЄС відкрила для постачань пального в Україну спеціальні коридори.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?