Кабмін заборонив відключати світло у низці населених пунктів в Україні. Де саме
Категорія
Україна
Дата публікації

Кабмін заборонив відключати світло у низці населених пунктів в Україні. Де саме

Денис Шмигаль
Кабмін заборонив відключати світло у низці населених пунктів в Україні. Де саме

Кабмін запровадив норму, за якою не будуть відключати світло у прифронтових зонах та поблизу кордону з Росією та Білоруссю.

Головні тези:

 

  • Нова норма електропостачання дозволяє також уникнути відключення світла в лікарнях та критично важливих об'єктах.
  • Стан енергетики визначає життя окремих областей та України в цілому, тому Кабмін працює над покращенням алгоритму електропостачання.
  • Масовані російські атаки на енергетичні об'єкти призвели до складної ситуації з електропостачанням в Україні.
  • Необхідність введення обмежень у електропостачанні пов'язана з дефіцитом потужностей в енергосистемі через аномальну спеку.

У низці населених пунктів не будуть вимикати світло

Як повідомив прем’єр-міністрів Денис Шмигаль, тепер, окрім об’єктів газо-, тепло-, електро-, водопостачання та водовідведення, лікарень, від електрики не відключатимуть населені пункти, а також об’єкти в 20-кілометровій зоні від кордону з Росією, Білоруссю та в 20-кілометровій прифронтовій зоні.

За словами Шмигаля, стан енергетики є визначальним фактором життя окремих областей та України в цілому. Російські атаки та аномальна спека призвели до постійного дефіциту потужностей, тому в "Укренерго" змушені вводити обмеження.

Втім, у Кабміні працюють над покращенням алгоритму, завданням якого буде рівномірна черговість і тривалість вимкнень світла.

За словами прем'єр-міністра, в уряді формують перелік критично важливих об’єктів, яким буде гарантоване пріоритетне електропостачання.  Серед них, зокрема, будуть об’єкти водопостачання та лікарні.

За результатом комунікації з ОВА конкретизуємо цей список, — відзначив Денис Шмигаль. 

Відключення світла в Україні

Через масовані російські атаки на обʼєкти української енергетики в Україні зберігається складна ситуація зі світлом. Через спеку дефіцит в енергосистемі збільшується.

Наприклад, 18 липня в низці областей застосовують чотири черги відключень одночасно.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?