Кабмін змінив правила перетину кордону України для студентів-чоловіків
Категорія
Україна
Дата публікації

Кабмін змінив правила перетину кордону України для студентів-чоловіків

Оксен Лісовий
Студенти

Міністр освіти й науки Оксен Лісовий заявив, що 2 квітня уряд схвалив рішення, яке дозволить студентам-бакалаврам виїжджати за кордон на стажування.

Українські студенти зможуть виїжджати на навчання за кордон

Правила перетину кордону змінені.

Про це посадовець повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Лісовий пояснив, що академічна мобільність — це можливість для студентів тимчасово виїхати за кордон для навчання чи стажування, аби здобути нові знання та досвід. Для університетів — спосіб зміцнити партнерства з іноземними закладами.

Однак через воєнний стан у програмах академічної мобільності сьогодні беруть участь лише дівчата. І студенти неодноразово зверталися з цим питанням до президента Володимира Зеленського.

Тож сьогодні уряд ухвалив рішення, яке дозволить хлопцям також ставати учасниками цих програм — терміном на один семестр. Мовиться лише про студентів віком від 18 до 22 років, які вчаться на бакалавраті за денною формою (або ж на магістратурі медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямування).

Оксен Лісовий

Оксен Лісовий

Міністр освіти України

Водночас посадовець розповів, що для перетину кордону з метою навчання на програмах академічної мобільності необхідно мати:

  • е-квиток студента;

  • направлення від закладу освіти;

  • засвідчену копію договору з іноземним університетом про прийняття на програму академічної мобільності;

  • військово-довідковий документ від ТЦК.

Жодних особливих дозволів МОН не видаватиме.

Омбудсмен направив листа до ДПСУ через вимоги документів на кордоні

Лубінець повідомив, що 31 грудня на різних пунктах пропуску утворилися черги через посилення контролю громадян, які бажають виїхати за кордон.

За даними ЗМІ, прикордонники нібито посилено перевіряють документи в осіб з інвалідністю та тих, хто їх супроводжує, багатодітних батьків, людей, які їдуть за системою «Шлях».

Також вимагають військово-облікові документи із записом про відстрочку від мобілізації. ДПСУ пояснювала, що це пов’язано із великою кількістю випадків підробки документів.

Аби розібратися із ситуацією, сьогодні вранці направив термінового листа до Державної прикордонної служби України з проханням надати інформацію щодо документів, які вимагають працівники ДПСУ в громадян, які перетинають державний кордон, а також правові підстави такої вимоги.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?