Кабмін звільнив голову Держкіно Кудерчук
Категорія
Україна
Дата публікації

Кабмін звільнив голову Держкіно Кудерчук

Кабмін звільнив голову Держкіно Кудерчук

Марина Кудерчук більше не є головою Держкіно. Уряд ухвалив рішення звільнити її з посади на засіданні 5 липня.

Головні тези:

  • Уряд звільнив Марину Кудерчук з посади голови Держкіно на засіданні 5 липня.
  • Марина Кудерчук отримала посаду в лютому 2020 року, однак її роботу критикували за брак досвіду та недостатню компетентність.
  • Рішення про 'реорганізацію' 'Довженко-Центру', ухвалене Держкіно, стало причиною обурення у кіноспільноті та викликало заклики до відставки голови відомства.
  • Понад 700 діячів культури підписали лист про недовіру до керівництва Держкіно, підтримуючи заклики до відставки Марини Кудерчук.
  • Тимчасово обов'язки голови Держкіно виконуватиме Юлія Шевчук після звільнення Марини Кудерчук.

Кабмін звільнив голову Держкіно Марину Кудерчук

Про відповідне рішення Кабінету міністрів повідомив Тарас Мельничук, постійний представник Кабміну у Верховній Раді. Уряд звільнив Марину Кудерчук з посади голови Держагентства з питань кіно.

Юлія Шевчук тимчасово виконуватиме обов'язки голови Держкіно.

Що відомо про Марину Кудерчук

Марину Кудерчук призначили на посаду голови відомства у лютому 2020 році. Вже тоді це рішення розкритикували через брак досвіду та недостатню компетентність.

Чимала хвиля обурення здійнялась, коли Держкіно видало наказ про "реорганізацію" "Довженко-Центру". Працівники назвали це рішення фактичним його знищенням, тоді як Кудерчук заявила, що ці закиди є маніпулятивними.

Закликала про відставку Марини Кудерчук кіноспільнота, громадська рада при Держкіно та Українська кіноакадемія, за підтримки якої понад 700 діячів культури підписали лист про недовіру до керівництва відомства.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?