Канада передасть Україні понад 800 дронів SkyRanger R70
Категорія
Україна
Дата публікації

Канада передасть Україні понад 800 дронів SkyRanger R70

МЗС Канади
Дрон

Канада передасть Україні понад 800 багатоцільових безпілотних літальних апаратів SkyRanger R70. Їхня вартість складає 73 млн дол.

Що відомо про дрони SkyRanger R70

Ці безпілотники є частиною канадського пакету допомоги в розмірі 500 мільйонів дол, про який премʼєр-міністр Канади Джастін Трюдо оголосив під час свого візиту до Києва у червні 2023 року.

Дрони SkyRanger R70 мають автоматизовані та автономні навігаційні системи, що дозволяє їм нести різні системи камер і корисне навантаження для виявлення та ідентифікації цілей.

SkyRanger R70 (фото — wikipedia.org)

Це допоможе українським оборонцям розпізнавати людей, транспортні засоби та будь-які джерела тепла на великій відстані, особливо в умовах темряви та поганої погоди.

Окрім цього, SkyRanger R70 здатні нести різноманітне навантаження вагою до 3,5 кілограмів, включно з боєприпасами.

Ці дрони є критично важливими для спостереження та збору розвідданих, а також можуть використовуватися для транспортування та доставки припасів, — йдеться в заяві уряду Канади.

Що відомо про допомогу Канади Україні

Загалом від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Канада виділила понад 9,7 млрд дол підтримки для України, з них 2,4 млрд дол — військова допомога.

Канада передала бойові танки Leopard 2, броньовані машини бойової підтримки, протитанкові засоби, стрілецьку зброю, гаубиці M777 та боєприпаси до них, камери з високою роздільною здатністю для дронів, зимовий одяг та багато іншого.

Окрім цього, Канада підготувала понад 40 тисяч військовослужбовців Сил оборони.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?