Канада та Україна створять коаліцію для повернення викрадених українських дітей з РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Канада та Україна створять коаліцію для повернення викрадених українських дітей з РФ

Мелані Жолі
Джерело:  Укрінформ

2 лютого до Києва прибула очільниця МЗС Канади Мелані Жолі. Вона зустрілася з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою та анонсувала започаткування коаліції для повернення українських дітей.

Мелані Жолі прибула до Києва

На спільному брифінгу з Дмитром Кулебою Мелані Жолі відзначила важливість повернення викрадених Росією українських дітей в Україну.

Дітей забрали з власної домівки, від своїх родин і позбавили власної мови. Важливість повернення дітей не можна недооцінити. Це і є справа нашої людськості, саме тому сьогодні Канада й Україна започаткують коаліцію для повернення українських дітей, — зазначила Жолі.

Вона наголосила, що Канада інформуватиме всіх про те, хто ці діти, і переконуватиме, щоб країни об’єднувалися навколо цього питання. Жолі зазначила, що Канада говоритиме зокрема Мексикою, Бразилією, Катаром та іншими.

Також міністерка сказала, що її держава працюватиме з тими країнами, які мають прямі відносини з Росією, щоби сприяти поверненню українських дітей додому.

Кулеба подякував своїй колезі і зазначив, що сьогодні також обговорили санкції проти РФ та реалізацію української Формули миру.

Хочу відзначити особливу роль, яку Мелані й Канада відіграють у справі повернення українських дітей, викрадених Росією. Особиста відданість Жолі та Канади у цьому питанні — яскравий приклад лідерства у захисті прав людини, — сказав міністр, передає Суспільне.

Фільм «Понівечене дитинство» про викрадених дітей

У 2023 році команда Online.UA представила документальний проєкт «Понівечене дитинство» про викрадених до Росії українських дітей.

Герої документальної стрічки розповіли, з якими злочинами росіян зіткнулися та як намагалися врятувати своє життя й життя близьких.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?