Канада також підпише безпекову угоду з Україною
Категорія
Політика
Дата публікації

Канада також підпише безпекову угоду з Україною

Зеленський і Трюдо

Офіційна Оттава вже передала Києву проєкт безпекової угоди. Цю інформацію підтвердила пані посол Канади в Україні Наталка Цмоць.

Канада буде гарантувати безпеку України разом з Британією

За словами дипломатки, після підписанням угоди про безпекову співпрацю з Великою Британією нарешті активізувалися перемовини про безпекову угоду Україна-Канада.

Ба більше, команда президента Володимира Зеленського уже навіть отримала відповідний документ.

Я дуже рада вам повідомити, що в п’ятницю Канада вислала до Ігоря Жовкви копію (проєкту) угоди, щоб розпочати детальніші переговори, щоб за кілька тижнів закінчити переговори між Канадою і Україною.

Як зазначає Наталка Цмоць, станом на сьогодні офіційна Оттава схиляється до думки, що це повинна бути угода про "безпекові запевнення – security assurances", однак вона не бачить проблем у цьому терміні.

Пані посол Канади в Україні звертає увагу на те, що згаданий підхід є спільним для усіх членів “Групи семи”.

Серед держав G7 є прагнення надати Україні ці запевнення, і це – термінове питання, - наголосила Наталка Цмоць.

За словами дипломатки, підписання згаданої безпекової угоди відповідатиме домовленостям лідерів двох країн - безпосередньо Володимира Зеленського та Джастіна Трюдо

Прем’єр-міністр Трюдо ще у вересні під час візиту Зеленського до Канади сказав, що Канада прагне покласти на папір свої зобов’язання щодо багаторічної підтримки – для того, щоби Україна була впевнена у передбачуваності такої підтримки у майбутньому, – підсумувала пані посол Канади в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?