Кейт Бланшетт зіграє в фільмі "Посібник для хатніх робітниць"
Категорія
Культура
Дата публікації

Кейт Бланшетт зіграє в фільмі "Посібник для хатніх робітниць"

Кейт Бланшетт зіграє в фільмі "Посібник для  хатніх робітниць"
Джерело:  online.ua

Педро Альмодовар почав зйомки нового фільму з Кейт Бланшетт у головній ролі. Йдеться про картину «Посібник для хатніх робітниць», це екранізація однойменної збірки американської новелістки Лусії Берлін.

Джерело: Deadline

Книга складається з 43 розділів, присвячених життю жінок, які за тими чи іншими обставинами опинилися на непростій роботі: спеціальності з обслуговування пралень, допомога в будинках для людей похилого віку...

Це перший англомовний повнометражний фільм від оскароносного іспанського режисера Педро Альмодовара («Паралельні матері», «Біль і слава»).

Новий фільм слідує за роботами «Паралельні матері», драми Sony Pictures з Пенелопою Крус у головній ролі про двох матерів, які народжують в один день, і англомовним короткометражним фільмом «Людський голос» з Тільдою Свінтон, який минулого року потрапив у шорт-лист Американської Кіноакадемії.

Акторська кар'єра Кейт Бланшетт 

Бланшетт — дворазова володарка «Оскара», відома, крім іншого, за минулорічним психологічним трилером «Алея жахів». Актриса також з'являлася в таких фільмах, як «Бернадетта», «Пісня пісень», «Керол», «Попелюшка», «Володар перснів», «Хоббіт», "Неймовірна історія Бенджаміна Баттона", "Індіана Джонс і Королівство кришталевого черепа"...

Оповідання Люсії Берлін були автобіографічними

Люсія Браун Берлін (1936 – 2004рр.) раптово здобула літературну популярність у 2015 році, через одинадцять років після її смерті, з публікацією тому її вибраних згаданих оповідань. Вона потрапила до списку бестселерів The New York Times на другий тиждень і за кілька тижнів перевершила всі її попередні книги разом узяті.

Берлін часто заробляла на життя некваліфікованою складною роботою, що відображено в таких її творах, як «Посібник для хатніх робітниць» (більш точний, технічний переклад — "для жінок-прибиральниць", «Зошит з невідкладної допомоги» і «Приватна біржа».

До початку 1990-х років Берлін викладала творче письма в низці закладів, включаючи в’язницю округу Сан-Франциско та школу безтілесної поетики Джека Керуака в Університеті Наропа. Вона також збирала усні історії від літніх пацієнтів у лікарні Mt. Sion.

Восени 1994 року Берлін розпочала дворічну посаду викладача в Університеті Колорадо в Боулдері як запрошений письменник. Згодом її призначили доцентом і вона продовжувала викладати до 2000 року.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?