Кіберфахівці ГУР вивели з ладу російські онлайн-сервіси компанії 1С — джерело
Категорія
Технології
Дата публікації

Кіберфахівці ГУР вивели з ладу російські онлайн-сервіси компанії 1С — джерело

Хакери
Джерело:  online.ua

Кіберфахівці ГУР МО України вивели з ладу російські онлайн-сервіси компанії 1С, яка спеціалізується на підтримці і розробці компʼютерних програм для ведення ділових баз даних.

Кібератака на російську компанію 1С

Про виведення з ладу компанії 1С кіберфахівцями ГУР повідомляє online.ua з посиланням на власні джерела у Головному управлінні розвідки Міноборони України.

Масштабна кібератака почалася 7 травня.

Окрім онлайн-ресурсів 1С атакою вивели з ладу ресурси корпоративного хмарного провайдера Cloud4y та сервер віддаленої роботи 1С — Scloud.

1С — російська компанія, що спеціалізується на дистрибуції, підтримці і розробці комп'ютерних програм і баз даних ділового та домашнього призначення.

15 квітня 2023 року, за указом президента Зеленського, було введено санкції проти російських компаній, зокрема й 1С та 1С-Галактика, терміном на 10 років.

Кібератаки ГУР: що відомо

3 травня кіберфахівці Головного управління розвідки провели масштабну атаку на інтернет-провайдери та оператори зв'язку Татарстану.

Об’єктами стали мережі зв’язку в Албузі — основній економічній зоні, де розміщено понад 30 виробництв, зокрема важливі підприємства ОПК.

Завдяки DDоS-атаці ГУР заблокували роботу:

  • інтернет-мережі в Татарстані та Казані;

  • мобільного оператора МТС;

  • найбільшого оператора зв’язку ПАО «Таттелеком»;

  • регіонального оператора зв’язку «Уфанет».

У ніч проти 27 квітня українська хакерська група BO Team та ГУР здійснили хакерську атаку на російську компанію АТ "МТТ", яка є дочірнім підприємством ПАТ "МТС".

У березні ГУР атакували ресурси ПАТ «Ростелеком», комунікаційне обладнання Забайкальського та Красноярського краю РФ, комунікаційне обладнання ТОВ «Бєлзнак» та інші підприємства в РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?