Кінофестиваль у Швейцарії планує провести показ пропагандистської стрічки "Росіяни на війні"
Категорія
Культура
Дата публікації

Кінофестиваль у Швейцарії планує провести показ пропагандистської стрічки "Росіяни на війні"

МЗС України
Кінофестиваль у Цюриху

За інформацією МЗС України, організатори міжнародного кінофестивалю Zurich Film Festival у Швейцарії включили до своєї програми пропагандистську стрічку російської режисерки Анастасії Трофімової "Росіяни на війні". 

Головні тези:

  • Організатори кінофестивалю у Швейцарії викликали обурення МЗС України, включивши пропагандистську стрічку “Росіяни на війні” до програми показів.
  • Українське дипломатичне відомство засуджує будь-які спроби надати Росії можливість поширювати пропаганду у світі через культурні заходи.
  • Після протестів української спільноти у Канаді російський пропагандистський фільм був знятий з показу на кінофестивалі у Торонто, але пізніше все ж був показаний.
  • Скандальне рішення організаторів фестивалю в Швейцарії породжує обурення та негативну реакцію українського суспільства.
  • Протидія поширенню російської пропаганди через культурні заходи є важливою для збереження інформаційної безпеки і протидії дезінформації.

Що відомо про наміри показати пропагандистський фільм "Росіяни на війні" на кінофестивалі у Швейцарії

Зокрема, в МЗС України висловили обурення рішенням організаторів Zurich Film Festival щодо включення пропагандистської стрічки “Росіяни на війні” до програми показів фестивалю.

В МЗС засудили надання країні-агресорці можливостей для поширення пропаганди у світі і зазначили, що боротимуться проти цього та продовжать працювати над зусиллями з ізоляції Росії в культурній та інших сферах.

Російській пропаганді за ширмою культурного продукту — не місце на міжнародній культурній сцені та червоних доріжках. Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує будь-які спроби надати Росії культурну сцену для відбілювання її воєнних злочинів, тоді як російські війська продовжують чинити звірства проти українців, — йдеться у заяві українського дипломатичного відомства.

Що відомо про скандальне рішення щодо включення пропагандистської стрічки "Росіяни на війні" до програм інших фестивалів

Пропагандистську стрічку Трофімової показали на кінофестивалі у Венеції.

Після протестів української спільноти у Канаді організатори міжнародного кінофестивалю у Торонто зняли російський пропагандистський фільм з показу, однак через деякий час все ж вирішили провести показ.

Навіть після остаточного скасування "Росіяни на війні" у Канаді таки додали до розкладу фестивалю два покази документалки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?