Кінохіт "Барбі" отримав рекордну кількість номінацій Critics Choice Awards
Категорія
Культура
Дата публікації

Кінохіт "Барбі" отримав рекордну кількість номінацій Critics Choice Awards

Барбі та Кен
Джерело:  Variety

Суперуспішний фільм Грети Ґервіґ “Барбі” зібрав 18 номінацій премії Critics Choice Awards. Це більше, ніж у "Все завжди і водночас" та "Форма води", які мали по 14 номінацій у відповідні роки.

Стрічка “Барбі” продовжує бити рекорди

Фільм "Барбі" отримав 18 номінацій Critics Choice Awards – це найбільше за 29 років існування премії.

Про це повідомило Variety.

Фільм Грети Ґервіґ зібрав 18 номінацій – це більше, ніж у "Все завжди і водночас" та "Форма води", які отримали по 14 номінацій у відповідні роки.

Серед нагород – за найкращий фільм, режисуру, жіночу роль (Марґо Роббі), чоловічу роль другого плану (Раян Ґослінґ), жіночу роль другого плану (Америка Феррера) та три нагороди за оригінальну пісню: Dance the Night, I'm Just Ken та What Was I Made For?

"Оппенгеймер" Крістофера Нолана та "Бідолахи" Йоргоса Лантімоса отримали по 13 номінацій, у тому числі за найкращий фільм, розділивши між собою друге місце за кількістю номінацій.

За нагороду за найкращий фільм також змагаються:

  • "Американська фантастика"

  • "Фіолетовий колір"

  • "Залишені"

  • "Вбивці квіткової повені"

  • "Маестро"

  • "Минулі життя"

  • "Солтберн"

Переможців оголосять у прямому ефірі телеканалу The CW 14 січня. Повний список номінантів у всіх категоріях дивіться ось тут.

Суперхіт "Барбі": що відомо

Кінострічка "Барбі" з'явилася в кінотеатрах 20 липня. Головну роль ляльки зіграла Марґо Роббі. Її бойфренда Кена на екрані втілив Раян Ґослінґ. Бюджет стрічки становив приблизно 128–145 млн дол.

Фільм став найкасовішою кінострічкою з жінкою в режисерському кріслі. Станом на вересень картина зібрала у прокаті в США 626 млн дол, посівши 11-те місце в історії за касовими зборами. Це також найкасовіший реліз в історії Warner Bros., зокрема і в Україні.

У грудні Ґервіґ прокоментувала, що не відкидає імовірність зняти спіноф, де в центрі сюжету буде Кен.

"Барбі" також має найбільше номінацій на "Золотий глобус 2024" – дев'ять.

А саму Ґрету Ґервіґ призначили головою журі Каннського кінофестивалю 2024 року.

Що відомо про премію Critics Choice Awards

Кінопремія "Вибір критиків" (Critics' Choice Movie Awards) – щорічна церемонія нагородження, вручається Асоціацією телекінокритиків (BFCA) за досягнення у кінематографі.

У листопада оголосили переможців 8 премії Critics' Choice за найкращий документальний фільм. Український фільм Мстислава Чернова "20 днів у Маріуполі" переміг одразу у 2 категоріях:

  • Кращий дебютний документальний фільм

  • Найкращий політичний документальний фільм

Стрічка також потрапила до двох коротких списків на премію "Оскар" – як найкращий документальний та міжнародний фільм.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?