Китай відправив військові кораблі на Близький Схід — названо причину
Категорія
Світ
Дата публікації

Китай відправив військові кораблі на Близький Схід — названо причину

кораблі
Джерело:  МЗС Китаю

На тлі війни між Ізраїлем і бойовиками ХАМАС флотилія з шести військових кораблів КНР діяла в близькосхідному регіоні протягом останнього тижня. 

Китай відправив військові кораблі на Близький Схід

Відомо, що 44-та Оперативна група військово-морського супроводу бере участь в операціях у регіоні з травня.

Під керівництвом кувейтського патрульного корабля "Файлака" військові кораблі китайської оперативної групи, зокрема корабель "Цзібо", корабель "Цзінчжоу" та корабель "Цяньдаоху" пришвартувалися в порту "Шувайх" у Кувейті близько 9:00 ранку, — ідеться в публікації. — Їх вітали понад 200 осіб, зокрема представники кувейтських військових.

В оперативній групі Народно-визвольної армії:

  • есмінець із керованими ракетами типу 052D "Цзібо";

  • фрегат "Цзінчжоу";

  • корабель комплексного постачання "Цяньдаоху".

Днями китайські кораблі пішли з порту міста Мускат після спільних навчань із флотом Оману.

Під час візиту представників військового керівництва Піднебесної в Оман піхотинці з обох країн побували на кораблях одні одного.

Пів року тому оперативна група КНР також брала участь у супровідних місіях в Аденській затоці, на північ від узбережжя Сомалі. Але на початку цього місяця таке завдання передали 45-й групі.

Що у складі нового конвою командування

У складі нового конвою командування:

  • есмінець типу 052 "Урумчі";

  • фрегат "Ліньї";

  • корабель постачання "Дунпінху".

Сі Цзіньпін пропонує двостороннє рішення для утворення незалежної держави Палестини як "основоположний вихід" із війни Ізраїлю з ХАМАС.

За його словами, головне зараз — це домогтися припинення вогню, щоб не дозволити конфлікту вийти з-під контролю та поширитися далі. Це необхідно для того, щоб уникнути ще серйознішої гуманітарної кризи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?