Китайські хакери атакували судові системи прослуховування в США
Категорія
Світ
Дата публікації

Китайські хакери атакували судові системи прослуховування в США

Китайські хакери атакували судові системи прослуховування в США
Джерело:  The Wall Street Journal

Кібератака, яку пов'язують із китайським урядом, проникла в мережі американських телекомунікаційних компаній. Ймовірно хакери отримали ʼ доступ до інформаційних систем, що використовуються федеральним урядом для санкціонованих судом прослуховувань.

Головні тези:

  • Китайські хакери, ймовірно пов'язані з урядом Піднебесної, атакували мережі телекомунікаційних компаній у США, отримавши доступ до систем прослуховувань.
  • Атака китайських хакерів на судові системи прослуховування у США створює серйозну загрозу для національної безпеки, оскільки може унеможливити законне перехоплення даних в рамках судових розслідувань.
  • За даними експертів, китайська хакерська група під назвою 'Соляний тайфун' виконала цю атаку, яка ще перебуває під розслідуванням урядових та приватних організацій у США.
  • Російські боти використовують фейкові відео для дискредитації Камали Гарріс, розповсюджуючи дезінформацію і створюючи негативні тенденції щодо політика.
  • Група тролів Storm-1679 зосереджується на створенні фейкових відео, що негативно впливають на імідж Камали Гарріс, збираючи мільйони переглядів у соціальних мережах.

Китай здійснив хакерську атаку на судові системи прослуховування в США

Джерела видання повідомляють, що хакери могли протягом кількох місяців мати доступ до мережевої інфраструктури, яка забезпечує виконання законних запитів на перехоплення даних, що є серйозною загрозою для національної безпеки США.

Серед постраждалих від атаки компанії — Verizon Communications, AT&T і Lumen Technologies. За федеральним законодавством, телекомунікаційні компанії зобов'язані дозволяти владі доступ до даних за рішенням суду.

Однак поки що не відомо, чи постраждали системи, які використовуються для спостереження за іноземними розвідками.

Атаку здійснила китайська хакерська група, відома як "Соляний тайфун". Про злам стало відомо лише в останні тижні, і наразі триває розслідування за участю уряду США та експертів з безпеки з приватного сектору.

За словами джерела, уряд США вважає цей злам значною подією, що викликає серйозне занепокоєння.

Російські боти поширюють фейкові відео для дискредитації Камали Гарріс

Як зазначається у звіті Центру аналізу загроз Microsoft (MTAC), за останні кілька місяців Росія змінила тактику впливу на політичну ситуацію в США, зосередившись на кампанії Гарріс-Волза, поширюючи дезінформаційні відео.

Згадуються дві групи тролів — Storm-1516 і нова Storm-1679, які створили та розповсюдили два відео про Гарріс, що набрали мільйони переглядів.

У першому відео йдеться про нібито напад прихильників Гарріс на учасника мітингу на підтримку Дональда Трампа. У другому відео акторка, схожа на Гарріс, зображена, як вона тікає з місця ДТП.

Ці відео поширюються від імені вигаданого місцевого ЗМІ з Сан-Франциско, створеного за кілька днів до їх публікації.

Нова група тролів Storm-1679 переключила свою увагу з контенту про Олімпійські ігри в Парижі на поширення фейкових відео, що дискредитують Гарріс. Одне з таких відео, що містило неправдиві заяви, зібрало понад 100 тисяч переглядів у Telegram за кілька годин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?