Китайські вчені пропонують план освоєння всієї Сонячної системи
Категорія
Технології
Дата публікації

Китайські вчені пропонують план освоєння всієї Сонячної системи

Китайські вчені пропонують план освоєння всієї Сонячної системи
Джерело:  online.ua

Космічні ресурси не одне десятиліття приваблюють учених та уряди різних країн. Деякі об'єкти пояса астероїдів можуть виявитися цінними та майже нескінченними їх джерелами. Тож не дивно, що ми постійно чуємо про плани видобутку копалин на астероїдах, Місяці чи Марсі. Цього разу своє бачення експансії за межі Землі розкрив Китай.

Джерело: Space News

Китайські вчені пропонують план освоєння всієї Сонячної системи

Програма Китайської аерокосмічної науково-технічної корпорації (CASC) та Академії наук Китаю охоплює не тільки найближчі регіони космосу, а й найдальші околиці Сонячної системи.

Вона орієнтується на використання космічних ресурсів, описуючи етапи створення масштабної інфраструктури до 2100 року. Тут і станції видобутку й перероблення копалин, і транспортні маршрути з великими розподільчими вузлами, і комплекси обслуговування та багато іншого.

Програму назвали "Тянь Гун Кай У", що перекладається як "Пошук творінь природи", за назвою енциклопедії Сун Їнсіна, китайського мислителя епохи Мін.

На першому з чотирьох її етапів передбачено будівництво станцій видобутку водяного льоду на Місяці.
Потім воду можна розщеплювати на водень і кисень, щоб використовувати їх як ракетне паливо.

Таким чином, Місяць стане перевалочним пунктом на шляху до астероїдів, Марса і природних супутників Юпітера.

Розподільні вузли автори пропонують розташувати в точках Лагранжа між Землею і Місяцем, Сонцем і Землею, Сонцем і Юпітером.

Що таке точки Лагранжа

Це такі місця в космосі, де гравітація двох об'єктів (наприклад, Сонця та Землі) ефективно компенсує та зрівноважує одна одну. Це дає змогу супутнику залишатися саме в тому місці, куди його було запущено, не притягуючись до одного з тіл.

Цілі чотирьох етапів програми можуть бути досягнуті до 2035, 2050, 2075 і 2100 років, відповідно.

Варто зазначити, що це не офіційний план уряду Китаю, а лише пропозиція вчених, яка, однак, відображає загальний напрямок роботи в космічній галузі Китаю. Країна сьогодні міцно взялася за розробку різних програм, як-от власна космічна станція, освоєння Місяця та інше, щоб здобути першість в космічній експансії та наукових дослідженнях.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?