Київський бізнесмен поставив ЗСУ бракований одяг на 25 млн грн
Категорія
Україна
Дата публікації

Київський бізнесмен поставив ЗСУ бракований одяг на 25 млн грн

Офіс Генерального прокурора
Поліція

Повідомлено про підозру директору приватного підприємства, який поставив ЗСУ неякісний одяг на 25 млн грн.

Підприємець поставляв ЗСУ неякісну форму

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону директору приватного підприємства повідомлено про підозру у заволодінні бюджетними коштами в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).

Про це ОГП повідомив у Facebook.

За даними слідства, наприкінці 2022 року підозрюваний уклав договір з однією з військових частин у місті Києві на поставку зимового форменого одягу для захисників України. Грошові кошти для забезпечення одягом підрозділів ЗСУ було виділено на підставі рішень КМВА з бюджету місцевої адміністрації.

Встановлено, що поставлений одяг неякісний, не відповідає затвердженим технічним умовам та не може використовуватись за цільовим призначенням у ЗСУ.

Внаслідок протиправних дій підозрюваного державі заподіяно понад 25 млн грн збитків.

Наразі йому обрано запобіжний захід.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУНП у м. Києві за оперативного супроводу УСР у м. Києві ДСР НП України.

Умєров анонсував нові кримінальні справи щодо схем у Міноборони

Міністр оборони України Рустем Умєров повідомив, що новини про затримання та кримінальні справи, які українці бачать останнім часом, – це зміни, які буде помітно все частіше.

За його словами, один з пріоритетів команди Міністерства оборони — вичищення системи від недоброчесних учасників - всередині установи і зовні.

Активно працюємо над цим – в тісній співпраці з правоохоронними органами викорінюємо прояви корупції. Система чинить опір, однак ми його здолаємо.

Почав роботу внутрішній аудит Міноборони та оновлена Генеральна інспекція Міністерства оборони.

Вони вже виявили багато порушень – за останні 4 місяці на понад 10 мільярдів порушень, які були вчинені раніше. Жорстко реагуємо на всі випадки. Тісно співпрацюємо з правоохоронцями та спеціальними службами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?