КНДР не змогла запустити другий супутник-шпигун. Що сталося
Категорія
Світ
Дата публікації

КНДР не змогла запустити другий супутник-шпигун. Що сталося

Супутник-шпигун
Джерело:  Yonhap

Північна Корея запустила ще один розвідувальний супутник, але до орбіти він не дістався: вибухнув двигун.

Північнокорейський супутник-шпигун вибухнув

27 травня Пхеньян заявив, що планує до 4 червня вивести на орбіту свій другий розвідувальний супутник.

Невдовзі після того через державне інформагентство КНДР заявили, що запуск закінчився невдачею і двигун ракети-носія, нова розробка, вибухнув на першому етапі польоту.

Перед цим про ознаки невдачі запуску заявили у Південній Кореї та Японії.

Також 27 травня Японія заявила про запуск Північною Кореєю балістичної ракети.

Свій перший шпигунський супутник Північна Корея успішно запустила у листопаді 2023 року.

Північна Корея спільно з РФ розробляє розвідувальний супутник

Багато російських фахівців вирушили до Північної Кореї, щоб допомогти у розробці її розвідувального супутника, який вона планує вивести на орбіту вже незабаром.

Кремль відправив своїх спеціалістів до КНДР на тлі того, як Путін зустрівся з лідером Кім Чен Ином у вересні торік і пообіцяв допомогти Північній Кореї з її космічною програмою.

З тої зустрічі Північна Корея провела численні випробування ракетних двигунів. Імовірно, їх створили за російськими стандартами.

Минулого тижня японські та південнокорейські медіа писали, що влада помітила в північнокорейському космічному центрі ознаки запуску супутника.

Востаннє КНДР запускала ракету в листопаді 2023 року, щоб вивести свій перший супутник-шпигун. Пхеньян має амбіції вивести ще три супутники-шпигуни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?